Gişenin ilk 3 filmi TRT Ortak Yapımları'ndan çıktı

SİNEMA 31.01.2022, 11:59 31.01.2022, 15:59
Gişenin ilk 3 filmi TRT Ortak Yapımları'ndan çıktı

TRT ortak yapımları “Kesişme; İyi ki Varsın Eren”, “Aslan HÜRKUŞ Kayıp Elmas” ve “Kaptan Pengu ve Arkadaşları 2” hafta sonu sinemalarda en çok izlenen ilk üç film oldu.

Vizyona girdiği günden bu yana 1 buçuk milyonu aşkın seyirci tarafından izlenerek pandemi döneminde en çok izlenen Türk filmi olan “Kesişme; İyi ki Varsın Eren” gişede liderliğini; “Aslan HÜRKUŞ Kayıp Elmas” animasyon filmi ise gişede ikinciliğini korumaya devam ediyor. Bir diğer TRT ortak yapımı “Kaptan Pengu ve Arkadaşları 2” ise vizyona girdiği ilk üç günde gişede üçüncü sıradan yerini aldı. Böylece TRT ortak yapımları, hafta sonu gişede ilk üçte yer alarak gişe başarılarını devam ettirdi.

“Kesişme; İyi ki Varsın Eren” 1 buçuk milyonu geçti

Trabzon Maçka’da teröristlerin kurduğu pusuda şehit olan Eren Bülbül ve Astsubay Kıdemli Başçavuş Ferhat Gedik’in yaşam öyküsünü anlatan TRT ortak yapımı film, vizyona girdiği günden bu yana 1 buçuk milyonu aşkın seyirci tarafından izlenerek büyük bir başarıya imza attı. 2022’nin en iyi giriş yapan Türk filmi olan TRT ortak yapımı “Kesişme; İyi ki Varsın Eren”, geçtiğimiz hafta sonu 151 bin 443 seyirci sayısıyla toplamda 1 milyon 590 bin 733 kişiye ulaşarak gişede liderliğini devam ettirdi.

TRT ortak yapımı animasyon filmler, çocuklardan yoğun ilgi görüyor

Yılın en havalı macerası “Aslan HÜRKUŞ Kayıp Elmas” filmi çocukların karne sevincine ortak oldu. Yarıyıl tatilinin ilk karne hediyesi TRT'den çocuklara geldi. Geleceğin mucitlerine havacılığı sevdiren film, seyirciden de tam not alarak salgın döneminin en iyi animasyon filmi oldu. Hafta sonu 117 bin 395 seyirci tarafından izlenen film, gişede ikinci sırada yer aldı. Vizyona girdiği ilk günden beri gişeye damga vuran film, toplamda 732 bin 290 izleyiciye ulaştı.

28 Ocak’ta vizyona giren TRT ortak yapımı “Kaptan Pengu ve Arkadaşları 2” ise çocukları keyifli macerasına ortak olmaya davet ediyor. Ana konusu çevre sorunları olan ilk yerli animasyon olma özelliğine sahip film, hafta sonu 100 bin 169 seyirci tarafından izlenerek gişede üçüncü sırada yer aldı.

Yorumlar (0)