“I Go to School” filminin çekimleri yakında başlıyor

SİNEMA 09.02.2021, 10:40 09.02.2021, 11:02
“I Go to School” filminin çekimleri yakında başlıyor

Ortak yapımcılığını Alim Yapım’ın üstlendiği ve oyuncu kadrosunda Ramazan Amantay ve Nurlan Koyanbayev gibi isimlerin yer aldığı Türkiye-Kazakistan ortak yapımı “I Go to School” filminin çekimleri yakında Alanya’da başlayacak.

İlham veren projelerin izini süren dinamik bir ekiple 2020’nin ilk yarısında yola çıkan Alim Yapım, global işlerine hız kesmeden devam ediyor. Kurulduğundan bu yana kısa sürede “Kazak İşi Türkiye’de (Kazakh Business in Turkey)” ve “Kim Bu Mitat?” filmleriyle sektöre hızlı ve kararlı bir giriş yapan Alim Yapım, çekimleri yakın zamanda Alanya’da başlayacak olan I Go to School filminin hazırlıklarını sürdürüyor.

Filmin hazırlıkları için Alanya’ya giden filmin ortak yapımcıları Kadir Doğulu ve Nurlan Koyanbayev, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’e bir ziyarette bulundu. İkiliden film ve hazırlık süreci hakkında bilgi alan Yücel, Kadir Doğulu ve Nurlan Koyanbayev gibi iki önemli ismi ağırlamaktan mutluluk duyduklarını belirtti ve “Türk devletlerinde yayınlanacak filmin hayırlı olmasını diliyor, emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

Alim Yapım’ın kurucusu başarılı oyuncu Kadir Doğulu ile Kazakistan’ın ünlü şovmen ve oyuncusu, ayrıca en büyük yapım şirketi KazTeleProduct’ın sahibi Nurlan Koyanbayev’in üstlendiği Türkiye-Kazakistan ortak yapımı I Go to School filmi Türk ve Kazak dostluğunda yapılacak yeni bir proje olacak. Yönetmenliğini Anvar Matzhanov’un senaristliğini ise Sabit Rakhimbayev’in yaptığı filmin oyuncu kadrosunda Ramazan Amantay ve Nurlan Koyanbayev yer alıyor. 

Yerelde olduğu kadar yurt dışında da gerçekleştirdiği projelerini başarıyla sürdüren Alim Yapım’ın Türk-Kazak ortak yapımı Kazak İşi Türkiye’de filminin devamı niteliğinde sayılabilecek I Go to School, İstanbul’da kaybolan bir çantanın peşine düşen Kazak Yerkoş ve Aliya’nın Alanya’ya dek uzanan yolculuklarında başlarından geçen maceraları konu ediniyor.

Çekimleri yakın zamanda Alanya’da başlayacak filmin, yıl içerisinde Türk devletlerinde vizyona girmesi planlanıyor.

Yorumlar (0)