İSM ve Atlas 1948 mart ayını kadın sanatçılarla kutluyor

SİNEMA 23.02.2022, 12:10
İSM ve Atlas 1948 mart ayını kadın sanatçılarla kutluyor

Atlas 1948 ve İSM, Mart ayı boyunca kadın sanatçıların etkinliklerine ev sahipliği yapacak. “Zühre/Sanatçı Kadınlar Ayı” etkinlikleri kapsamında; MUBI ile Yabancı Yönetmen Kadınlar Film Seçkisi, Canlı Süreç Atölyeleri, Yuvarlak Masa Sohbetleri, Performans Serisi, Workshop & Akademik Paneller, Başka Sinema ile Yerli Yönetmen Kadınlar Seçkisi+Seans Ardından Yönetmenler ile Söyleşi, Kısa Filmler Seçkisi ve Açık Çağrı: Solo Performans Gösterisi” sanatseverlerle buluşacak.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla, İstanbul Sinema Müzesi ve Atlas 1948, Mart ayı boyunca “Zühre” projesi kapsamında kadın sanatçılar odağında; filmler, söyleşiler, atölyeler ve performanslara ev sahipliği yapacak. 8 Mart gününde kadınlar, İstanbul Sinema Müzesi’ne indirimli giriş sağlayabilecek. Tüm etkinliklerin biletli olacağı “Zühre” programının takvimi @istanbulsinemamuzesi veya @atlas.1948 instagram hesaplarından takip edilebiliyor. 

MUBI İLE YABANCI YÖNETMEN KADINLAR FİLM SEÇKİSİ

Beyoğlu Kültür Yolu’nun merkezinde yer alan ve yenilenen dijital alt yapısı ile film festivalleri, gala, ülke sinemaları ve vizyon filmlerinin yanı sıra sahne sanatları ve konserlere de ev sahipliği yapan Atlas 1948 Sineması ile “art house” film seçkileriyle sinema dünyasının lider dijital platformu MUBI beyazperde iş birliği devam ediyor. “Zühre/Sanatçı Kadınlar Ayı” etkinlikleri kapsamında, 4-5-6 Mart tarihlerinde gerçekleşecek, “MUBI ile Yabancı Yönetmen Kadınlar Film Seçkisi”nde; Lübnan Semaları, Titane ve Gece Yarısı Sokakta Tek Başına Bir Kız filmleri Atlas 1948 perdesinde gösterimde olacak.

BAŞKA SİNEMA İLE FİLM GÖSTERİMİ VE YÖNETMENLERLE SÖYLEŞİ

“Zühre” projesi kapsamındaki bir diğer sinema etkinliği ise “Başka Sinema ile Yerli Yönetmenler Seçkisi” ile 25-26-27 Mart tarihlerinde gerçekleşecek. Azra Deniz Okyay’ın “Hayaletler”, Banu Sıvacı’nın “Güvercin”, Görkem Yeltan’ın “Yemekteydik ve Karar Verdim” ile Pelin Esmer’in “İşe Yarar Bir Şey” filmleri Atlas 1948’de izlenebilecek. Programda ayrıca belirli seanslar sonrasında oyuncu, yönetmen ve yapımcılar ile söyleşiler gerçekleştirilecek. Seçkideki tüm yönetmen söyleşilerinin moderasyonu ise Zeynep Dilara tarafından gerçekleştirilecek.

CANLI SÜREÇ ATÖLYELERİ, SÖYLEŞİLER VE PERFORMANSLAR

Zühre projesi kapsamında 9-11 Mart tarihleri arasında Canlı Süreç Atölyeleri düzenlenirken, 12-13 Mart tarihleri arasında gerçekleşecek  “Yuvarlak Masa Toplantıları”nda tiyatrodan plastik sanatlara, fotoğraftan illüstrasyona kadar sanatın birçok farklı disiplininde başarı kazanmış kadınlar, konuşmacı olacak. 16-20 Mart tarihleri arasında da İstanbul Sinema Müzesi, bağımsız kadın sanatçıların performanslarına ev sahipliği yapacak.

AÇIK ÇAĞRI: SOLO PERFORMANS GÖSTERİSİ

“Zühre/Sanatçı Kadınlar Ayı” etkinlikleri Atlas 1948’de 31 Mart Perşembe günü gerçekleşecek olan “Açık Çağrı: Solo Performans” gösterimiyle sona erecek.

Müzik, tiyatro, dans, şiir gibi sanatın birçok alanında, sadece kadın performatif sanatçılarının gösterimlerinden oluşacak seçkide, projeler maximum 15 dakika ile sınırlı olacak. 

Yorumlar (0)