“Nasreddin Hoca: Zaman Yolcusu”nun galası Ankara’da yapıldı

SİNEMA 07.12.2022, 12:41 07.12.2022, 14:51
“Nasreddin Hoca: Zaman Yolcusu”nun galası Ankara’da yapıldı

TRT ortak yapımı “Nasreddin Hoca: Zaman Yolcusu” vizyona girmek için gün sayıyor. Filmin ilk izlemesi Ankara’da düzenlenen galada yapıldı. Çocuklara zamanda yolculuk yaptıracak olan ve yenilenen tasarımıyla gelenekle geleceği buluşturacak film, 9 Aralık’ta vizyona girecek.

Anadolu'nun en sevilen kahramanlarından Nasreddin Hoca’nın sevimli dostlarıyla birlikte macera dolu bir yolculuğa çıktığı “Nasreddin Hoca: Zaman Yolcusu” filmi 9 Aralık’ta seyirciyle buluşacak. TRT ortak yapımı filmin galası Ankara’da yapıldı. Galaya TRT Genel Müdür Yardımcıları Muhammed Ziyad Varol ve Fethi Fahri Kaya ile TRT Yöneticilerinin yanı sıra yapım ekibi ve çok sayıda davetli katıldı.

“Film, medeniyetimizin kahramanını öğretecek”

TRT Genel Müdür Yardımcısı Varol, filmin 2022 yılında vizyona giren yedinci TRT ortak yapımı animasyon film olduğunu hatırlatarak TRT’nin sinemaya verdiği katkının tüm hızıyla devam ettiğini vurguladı. TRT Çocuk’un sevilen çizgi filminin Nasreddin Hoca karakterini sinema filmi ile izleyiciye ulaştırmanın önemini vurguladı:

“Nasreddin Hoca TRT Çocuk kanalımızda üç yılı aşkın bir süredir çocuklarımız ve ailelerimizle buluşuyor. Nasreddin Hoca bu medeniyetin bu ülkenin çok kıymetli çoğu zaman bizi güldüren ama aynı zamanda kadılık yapan çok önemli bir figür. Biz Nasreddin Hoca’yı o nüktedan haliyle görüyor olacağız. Çocuklarımız artık kendi kültürümüzün kendi medeniyetimizin karakterlerinden hareketle onları merkeze alan yapımlarla büyüyorlar. İnşallah Nasreddin Hoca da bunlardan bir tanesi olacak. Onların hafızasında yer edinecek milli manevi değerleri onların zihninde pekiştirecek işler yapmaya devam einşalla. İnşallah hem gişede hem de çocuklarımızın dimağlarında güzel sedalar oluşur.”

Filmin eğlenceli müziklerinde Murat Dalkılıç imzası

Uzun ve titiz bir hazırlık süreci sonunda tamamlanan 3D animasyon türündeki film; dostluk, arkadaşlık ve iş birliğinin başarıya götüren yollarını ortaya koyan evrensel bir mesaja sahip. Nasreddin Hoca’nın zamanda yolculuk aracına yanlışlıkla giren iki hırsız yüzünden işlerin karışmasını konu alan film, çocukları büyük bir serüvene eşlik etmeye davet ediyor.

Nurullah Yenihan ve Naser Merati’nin yönetmenliğini üstlendiği filmin senaryosunu Ayşe Banu Başarıcı kaleme aldı. Filmin eğlenceli müziklerini ise Murat Dalkılıç ve Burak Çambel hazırladı.

“Nasreddin Hoca: Zaman Yolcusu” 9 Aralık’ta tüm Türkiye'de sinemalarda izleyiciyle buluşacak.

Yorumlar (0)