"Şeker Adamın Laneti" filminden 2. fragman geldi

SİNEMA 25.06.2021, 09:58
"Şeker Adamın Laneti" filminden 2. fragman geldi

Oscar ödüllü Jordan Peele, muhtemelen arkadaşınızın ablasının ya da ağabeyinin onlarda yatıya kaldığınızda size anlattığı, kan dondurucu şehir efsanesi olan Şeker Adam’ı yepyeni bir bakışla sunuyor. Kült klasiğin bu modern halini yıldızı yükselen film yapımcısı Nia DaCosta (Küçük Orman) yönetiyor.

Mahalle sakinlerinin hatırlayabildiği kadarıyla Chicago’nun Cabrini Green semtindeki konut projeleri, ismini aynanın karşısında beş kez tekrar ederek kolayca çağrılabilen, tek eli kanca olan doğa üstü bir katil hakkında ağızdan ağza dolaşan bir hayalet hikayesiyle dehşete düşürülmüştü. Günümüzde, Cabrini kulelerin sonuncusunun yıkılmasından on yıl sonra, görsel sanatçı Anthony McCoy (Yahya Abdul-Mateen II; HBO’daki Watchmen, Biz) ve kız arkadaşı, galeri müdürü Brianna Cartwright (Teyonah Parris; Sokağın Dili Olsa, Fotoğraf), artık tanınmayacak bir şekilde nezih hale gelen ve mobil Y kuşağının yaşadığı, yerleşimi dikey olan Cabrini’de lüks bir çatı katına taşınırlar.

Anthony, ressamlık kariyeri sona ermeye yakınlaşırken eski bir Cabrini Green sakiniyle (Colman Domingo; HBO’s Euphoria, Suçluluk Topluluğu) tesadüfen karşılaşmasıyla birlikte Şeker Adam’ın arkasında yatan gerçek hikayenin trajik, korkunç doğasını öğrenir. Chicago sanat dünyasındaki mevkiini korumak isteyen Anthony, bu detayları stüdyosunda resimlerine faydalı olmaları amacıyla araştırmaya başlar. Farkında olmadan kendi akıl sağlığını bozan karmaşık bir geçmişe kapı açar ve kendisini kaderiyle çatışma içine atan dehşet verici, viral bir şiddet dalgasını serbest bırakır.

Universal Pictures sunar, Metro Goldwyn Mayer Pictures ile Jordan Peele ve Win Rosenfeld’in Monkeypaw Productions’dan BRON Creative iş birliğiyle. Yönetmen DaCosta, yapımcılar Ian Cooper (Biz), Rosenfeld ve Peele. Senaryo yazarı Peele ve Rosenfeld ile DaCosta. Film, Bernard Rose’un yazdığı 1992 filmi Şeker Adam’a ve Clive Baker’ın kısa hikayesi “The Forbidden”a dayanmaktadır. Film’in idari yapımcıları David Kern, Aaron L. Gilbert ve Jason Cloth.

Yorumlar (0)