“Tomris” vizyon yolculuğuna 62 şehirde başladı

SİNEMA 04.09.2021, 13:23
“Tomris”  vizyon yolculuğuna 62 şehirde başladı

Doğduğu gün kaybetmeye başlayan ancak her kaybında güçlenen Tomris Hatun, M.Ö 6. yüzyılda İskit-Saka Türklerinin başına geçerek Türk milletini zaferden zafere koşturur. Şahsi tarihindeki dönüm noktalarını halkının menfaatleri için bir silah olarak kullanmasını bilir. Diri tuttuğu intikam ateşi sayesinde kazandığı zaferlerle sadece binlerce yıllık Türk tarihinin değil; dünyanın da unutamadığı en önemli hükümdarlar arasında yerini alır. Akan Satayev’in yönettiği “TOMRİS” filmi, 62 şehirde 300’e yakın salonda cuma günü vizyona girdi.

M.Ö 6. yüzyılda İskit-Saka Türklerinin başına geçen Tomris Hatun, Türk milletinin kaderini değiştirir. İhanetlerle dağılan, acı ve kederle dolu yazgısına boyun eğmez. Komuta ettiği ordusuyla birlikte, o tarihlerde yenilmez olarak kabul edilen, dönemin en zalim hükümdarı Pers İmparatoru Kiryos’u dize getirip Orta Asya’da Türk hakimiyetini başlatarak Türk obalarını birleştirir.

Samimi, adil, sadık, güçlü ve zeki bir lider olan, her Türk kadını gibi; çocukluğundan itibaren ata çok iyi binen, kılıç kullanan, ok ve yayda usta olan Tomris Hatun, eşi ölünce kaderinden kaçamaz. Koskoca bir milletin başına geçer ve olaylar hızla gelişir.

Ön gösterime ilgi büyüktü

Akan Satayev’in yönetmen koltuğunda oturduğu, Kazak oyuncu Almira Tursyn’i başrolde izlediğimiz, Türk tarihinin ilk kadın hükümdarının hikayesini anlatan “TOMRİS”, tüm Türkiye’de 62 ilde, 300’e yakın salonda vizyon yolculuğuna orijinal dilinde ve Türkçe dublajlı olarak başladı.

Türkiye yayın haklarını “Siyah Beyaz Film”in aldığı, merakla beklenen “TOMRİS” filminin ön gösterimine de ilgi büyüktü. Tüm siyasi parti yöneticilerinin ve temsilcilerinin yanı sıra; sanat, edebiyat ve akademi dünyasından isimlerin de davet edildiği, filmin yönetmen ve başrol oyuncusunun da katıldığı gecede; İyi Parti Başkanı Meral Akşener ile oyuncu Erkan Petekkaya izleyiciler arasındaydı.

Yorumlar (0)