TRT Ortak Yapımı animasyon filmler yeniden beyazperdede

SİNEMA 29.07.2022, 11:39 29.07.2022, 17:15
TRT Ortak Yapımı animasyon filmler yeniden beyazperdede

TRT’nin büyük ilgi gören animasyon filmleri yaz tatiline özel olarak yeniden çocuklarla buluşuyor. “Kaptan Pengu ve Arkadaşları 2” bugünden itibaren, “Aslan HÜRKUŞ: Kayıp Elmas” animasyon filmi ise 5 Ağustos’ta yeniden beyazperdede olacak.

Vizyona girdiği dönemde büyük ilgi gören TRT ortak yapımı “Kaptan Pengu ve Arkadaşları 2” ile salgın döneminde en çok izlenen animasyon filmi olan TRT ortak yapımı “Aslan HÜRKUŞ: Kayıp Elmas”, yaz tatilinde yeniden izleyiciyle buluşacak. TRT Çocuk’un çevreci kahramanı Kaptan Pengu, arkadaşları Mandalina, Misket, Pelik, Pene, Mirmir, Zeze, Pegu ve Gugu ile birlikte müzik dolu bir hikâyeyle çocuklarla buluşurken, Aslan ise efsanevi kayıp elmasın peşine düşerek izleyicileri bu heyecana ortak edecek.

TRT ortak yapımları “Kaptan Pengu ve Arkadaşları 2” filmi 29 Temmuz Cuma (bugün), “Aslan HÜRKUŞ: Kayıp Elmas” filmi ise 5 Ağustos’ta yeniden beyazperdede sevenleriyle buluşacak.

Bir yardımlaşma ve dostluk hikâyesi

Ana konusu çevre sorunları olan ilk yerli animasyon olma özelliğine sahip “Kaptan Pengu ve Arkadaşları 2”de kahramanlar; iklim değişikliği, doğal afetlerin artışı, kuraklık, doğal bitki örtüsünde yaşanan kayıp, okyanus ve denizlerdeki yaşamı tehdit eden kirlilik gibi birçok büyük sorunu çözmek için harekete geçiyor.

İnci Koyu’nda sürekli çöp toplamak zorunda kalan Maki, yardım isteğini akla gelmeyecek bir yöntemle yapar. Maki’nin organize ettiği Müzik Festivali’ne katılmak için yola çıkan kahramanlar, kendini çeşitli maceraların içinde bulur. Sonunda unutulmaz bir müzik grubu kuran kahramanlarımız tüm sorunları çözecek bir planı da uygulamaya koyarlar.

Aslan, HÜRKUŞ’la beraber maceradan maceraya uçuyor

TRT Çocuk'un en sevilen kahramanlarından Aslan, ''Yılın en havalı macerasına" atılıyor. Üstelik bu kez yanında yerli üretim, eğitim uçağı Hürkuş da var. 3D animasyon türündeki sinema filminde, usta bir pilot olan büyük büyük babasının mirası özel uçak HÜRKUŞ'u canlandırmaya çalışan ve uçak mühendisi olma hayali kuran Aslan'ın efsanevi kayıp elmasın peşindeki macerası anlatılıyor.

Yorumlar (0)