Türk yönetmenden bilim kurgu filmi: X The End Time

SİNEMA 26.08.2021, 12:14 26.08.2021, 15:09
Türk yönetmenden bilim kurgu filmi: X The End Time

Türk asıllı Sean GK’nin yönetmen koltuğunda oturduğu ve dünyaca ünlü Hollywood yıldızlarının rol aldığı “X The End Time” filmi, bilim kurgu tutkunlarının karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Merkezi ABD’de bulunan Newway Film Stüdyoları tarafından hazırlanan ve yapımcılığını Maxx Oliver'ın yönetmen Sean GK ile birlikte üstlendiği filmde Costas Mandylor, Kristanna Loken, Tom Didiman, Alix Kermes, Tiffany Rose, Paola Duque Franky Lankester gibi Hollywood yıldızlarının yanı sıra Türk-Alman oyuncu Wilma Elles de rol alıyor. Dünyanın sonunu konu alan filmin fragmanı, sosyal medya platformlarında yayınlandığı andan itibaren 8 milyonun üzerinde izlendi. Bilim kurgu türünün son dönemde yapılan güçlü örneklerinden biri olmaya aday ‘X The End’ filminin en büyük hedefi ise 2023 yılında Oscar’a katılmak.

5 serilik filmin ilki

Yapım şirketinden edinilen bilgilere göre Türkiye’de başlayan film çekimleri Kasım ayının sonunda Amerika Nevada’da devam edecek. “X The End Time”, 5 serilik filmin ilki olacak. Kalabalık bir ekibin 1 yıl boyunca titizlikle yürüttüğü ön hazırlık sürecinin ardından filmin çekim ve montaj takvimi önümüzdeki bir yıl içinde tamamlanacak. Yüksek bütçeli tanıtım kampanyasıyla şimdiden merak uyandıran filmin 2022'de tüm dünyada aynı anda vizyona girmesi bekleniyor.

Bir bölümü İzmir’de çekildi

Çekimlerinin bir bölümü ve ilk yayımlanan dünya prömiyeri fragmanı İzmir ve çevresindeki tarihi mekanlarda yapılan X The End Time filminde, meteor yağmuru sonucu sağ kalan bir avuç insanın var olma mücadelesi anlatılıyor. Filmde ayrıca Seferihisar Antik Teos Kenti, Alanya, Kapadokya, Frigya gibi tarihi mekanlarda yapılan çekimlerle Türkiye’nin az bilinen güzelliklerinin de tanıtılması planlanıyor. Türk sinema dünyasındaki isimlerin de göz önünde olacağı seri için filmin yapımcısı Maxx Oliver’ın da geçtiğimiz günlerde Türkiye’ye gelerek bazı ünlü isimlere teklif götürdüğü biliniyor.

Astroloji uzmanı Lou Diot, gökyüzündeki olağanüstü değişiklikleri fark eder. Diot, Güneşin ve diğer yıldızların yüzeyindeki patlamalar açıkça arttığını gözlemledi.

Dünyanın sonunun yakın olduğuna inanan Lou, bu haberi herkesle paylaşmak ister, ancak tek bir ruhu ikna etmeyi başaramaz. Komşusu AleXis ve arkadaşları bile onun aklını tamamen kaybeden bir deli olduğunu düşünür. İkna olmuş ve kararlı olan Lou, hazırlıklara başlar ve kıyamet gününden hemen önce bir sığınak inşa eder. Gidecek yerleri olmayan Alexis ve alaycı arkadaşları, hayatta kalabilmek için Lou'nun yeni sığınağına saklanmaktan çok mutludur.

Dünya nüfusunun tahminen %80'i bir günde yok oldu. Kalan insanlar bir kahraman için umutsuz. Alexis, kıdemli bir terör uzmanı olarak ABD ordusuna hizmet etmiş deneyimli bir emekli asker olan babası Larry tarafından büyütüldü. Aldığı eğitimle Alexis kendini umudu geri getirme mücadelesinin içinde bulur.

Yorumlar (0)