“Bakkal Amca” şarkısıyla YouTube’da milyonlara ulaştı

SOSYAL MEDYA 12.05.2022, 10:46 12.05.2022, 14:40
“Bakkal Amca” şarkısıyla YouTube’da milyonlara ulaştı

Şarkılarıyla milyonların kalbinde taht kuran Kukuli, unutulmaz şarkılardan Bakkal Amca’nın yeni versiyonu ile tatilde en çok dinlenenlerden biri oldu ve yayınlandığı hafta 5 milyon dinlenmeyi geçti.

Kukuli “Turşu”, “Paylaşmak Güzeldir”, “Tebessüm En Güzel” gibi 7’den 70’e sevilen şarkılarıyla  Youtbe Music Türkiye’de 2021 yılında Ezhel, Sezen Aksu, Müslüm Gürses gibi Türk müziğinin önde gelen isimlerini geride  bırakarak birincilik tahtına oturmuştu.

Çizgi Diziden Fenomen Bir Sanal Karakter 

Fauna CEO’su Emre Aksoy konuya ilişkin şu açıklamada bulundu: “Türkiye'de ve Dünya'da milyonlarca çocuğa ve bireye ilham veren Kukuli, okul öncesi çocuğun gelişimine destek olan eğlenceli yaklaşımıyla ebeveyne güven veren bir karakter. Bu zamana kadar çocuk ya da yetişkin herkesin dinleyebileceği, çocukluk hisleri barındıran ve gülümseten besteler de çizgi filmlerimizi destekler nitelikte oldu. Herkesin ortak duygu ve çocukluk anılarına hitap ettiği için şarkılarımız geniş kitlelere ulaşıyor, dinlenme oranları ise her geçen gün artmaya devam ediyor.” dedi.  Hareketli ve sevimli maymun Kukuli’nin en yakın arkadaşları Tinky ve Minky ile maceralarını eğlenceli ve eğitici şarkılar eşliğinde anlatan animasyon dizi Kukuli, 2013 yılında ilk olarak YouTube’da gösterime girdi. Kukuli’nin YouTube’da 3.5 milyon abonesi bulunurken aylık izlenme oranı ise 100 milyona ulaşıyor. 

Türkiye’nin En Çok Sevilen  Ve Güven Veren Çizgi Yapımı 

Kukuli’nin, ebeveynlerin medya ve içerik tüketimine yönelik yapılan araştırmaya göre özellikle çocuk gelişimine uygun içerikler sunması ve bu içeriklerin eğlenceli olduğu kadar eğitici ve öğretici olmasıyla da temel güven oluşturduğu görülüyor. Ayrıca araştırmaya göre de her 10 ebeveynden 9’u Kukuli markasına güvendiğini söylüyor. 

Yerli Yapım Kukuli Sadece Türkiye'de Değil Dünya'da da Fenomen 

Okul öncesi çocuklara yönelik eğlenceli,  geliştirici içerikleri ve  şarkılarıyla çocukların ve ebeveynlerin günlük hayatının bir parçası olan   animasyon dizi Kukuli, Türkiye’deki başarısını uluslararası arenada da son sürat devam ettiriyor.  İlk dijital çizgi film olma özelliğine sahip Kukuli ‘nin hikayeleri 80 ülkede, 16 dilde dijital platformlarda ve televizyon kanallarında yayınlanıyor.

Yorumlar (0)