YKS’de çıkan film sorusuna, senaristinden cevap

SOSYAL MEDYA 30.06.2020, 12:13 30.06.2020, 12:21
YKS’de çıkan film sorusuna, senaristinden cevap

Pazar günü gerçekleşen YKS’de Türkçe testinde yer alan Hacivat Karagöz Neden Öldürüldü filmiyle ilgili bir metne yer verilerek, “Söz edilen filmle ilgili aşağıdakilerden hangisi söylenebilir” sorusu soruldu.

Filmin senaristi Levent Kazak, sosyal medya hesabından söz konusu sorunun fotoğrafını paylaşarak “Size bir iyi, bir de kötü haberim var. İyi olan, iki gün önceki üniversite giriş sınavında bizim üzerimizden HKNÖ'yü sormuşlar, filmimiz adına gurur duyduk. Kötü olan ise soruyu anlamadım, var mı çözen?” diye sordu.

“Teknik bir soru, matematiğinde bir dert yok. Ama soruya hizmet eden metin sanırım Metin Erksan'ın yazısından alınmış (filmi ‘devlet ana' ile ilişkilendiren bir tek o) ama Kemal Tahir ile devlet ve toplum konusunda görüş ayrılığına nasıl geldik oraları pek anlayamadım.” dedi. 

“Bana göre E şıkkı”

Filmin yönetmeni Ezel Akay da soruyla ilgili bir paylaşım yaparak, “Tekrar ediyorum: metne göre de, bana göre de tek doğru E şıkkı! Zaten sorulardan en az birinin Türkçesi de bozuk!” yazdı.

Sorunun doğru cevabı ise, cevap anahtarında D şıkkı olan “Kemal Tahir’in görüşleri filmi incelemede önemli bir dayanak noktası sunmaktadır” seçeneği olarak yer aldı.

Yorumlar (0)