Kurban Bayramı’nın ruhu TikTok’ta

TEKNOLOJİ 30.07.2020, 10:10 30.07.2020, 11:35
Kurban Bayramı’nın ruhu TikTok’ta

Popüler kısa video platformu TikTok, Kurban Bayramı’nda paylaşmanın ve birlik olmanın önemine vurgu yapan bir çok etkinlik düzenliyor. Kullanıcılarının keyifli vakit geçirmesini hedefleyen platform; Arefe günü de dahil olmak üzere bayram boyunca çeşitli etkinlikler, canlı yayın sohbetleri, kampanyalar, filtereler ve nice içerikler sunuyor.

Sevdiklerimizle vakit geçirmenin, birlik, beraberlik, ve paylaşmanın zamanı olan Kurban Bayramı; bu dönem biraz daha farklı geçecek. Normalleşmeye yavaş yavaş dönsek de sosyal mesafeye dikkat etmemiz gerekiyor. Bunun farkında olan TikTok bayram ruhununun devam etmesi için bir kampanya başlattı. Kullanıcılar bayram için dileklerini, geçmiş bayramlardaki anılarını ve ihtiyaç sahiplerine yapılan yardımları videolara çekebiliyor; #bayrampaylaşmaktır etiketiyle paylaşabiliyor.

Bayramın en meşhur gelenekleri olan bayramlık giysi ve bayram harçlığı da TikTok’ta yerini aldı. Uygulama kullanıcılarına, bayram için giydikleri kıyafetleri #bayramşıklığı etiketiyle sergileme imkanı sunuyor. Özellikle küçüklerin dört gözle beklediği harçlıkla ilgili eğlenceli videolar da #bayramharçlığı etiketiyle uygulamada yer alıyor. TikTok ayrıca, bayram için özel olarak tasarlanmış eğlenceli bir filtre hazırladı. Artırılmış Gerçeklik (AR) özellikli filtrede kullanıcılar bayram hakkındaki soruları yüz hareketleriyle cevaplıyor ve #bayramtesti etiketiyle paylaşıyor.

Bayram tatilinin 5 gün olması ve turizmin de Türkiye’de yeniden açılmasıyla; insanlar yaz tatilini bayramla birleştirebiliyor. Bayram tatilinde yaşadıkları anları paylaşmak isteyen TikTok kullanıcıları da #bayramtatili etiketini kullanabiliyor. İnsanları kendilerini rahatça ifade etmelerini hedefleyen ve tüm kültürel mirasları bünyesinde barındıran TikTok, bayram boyunca saat 18:00-22:00 arası #bayramsohbetleri ve #bayramlaşma etiketleriyle canlı yayınlar düzenleyecek.

Yorumlar (0)