"3’te 3" bilgi yarışmasında 150 bin TL’lik ödül verildi

TV 29.01.2021, 15:10 29.01.2021, 15:47
"3’te 3" bilgi yarışmasında 150 bin TL’lik ödül verildi

Pelin Çift’in sunduğu TRT 1’in sevilen yerli bilgi yarışması “3'te 3” izleyicilerle buluşmaya devam ediyor. Prof. Dr. Tufan Gündüz’ün yorumları ve yarışmacılara yaptığı yardımlarla renk kattığı programın dün gece yayınlanan bölümünde; özel bir yatırım şirketinde satış ve pazarlama bölümünde uzman olan yarışmacı Büşra Bacak, doğum gününde kendisine bir hediye vermek istediğini belirterek yarışmaya başladı.

15.000 lira değerindeki tarih sahnesi sorusunda 2004 yılında aramızdan ayrılan, “Anadolu Rock” müziğinin kurucularından biri olarak kabul edilen sanatçımız “Cem Karaca” ile karşılaşarak soruya doğru cevap verdi. İshak 2. Tekgül’ün başarılı performansıyla stüdyoda adeta Cem Karaca rüzgârı esti.

Büşra Bacak, mantıksal çıkarımlarla sorulara art arda verdiği doğru cevaplar neticesinde 150.000 lira değerindeki soruyu görme şansı yakaladı. “20 yüzyılın başlarında, doğru yaptığı matematik hesaplamaları ile ünlenen ve ismini psikolojideki Akıllı Hans Etkisi terimine veren hayvan hangisidir?” sorusu ile karşılaştı.

At, maymun ve papağan şıkları arasından son 1 saniye kala “At” şıkkını seçen yarışmacının ardından Pelin Çift, “Yarışmacıların cevap verirken son saniyeleri beklemesi de benim ömrümden ömür götürüyor” ifadelerini kullandı. Sorunun doğru cevabının “At” çıkmasıyla stüdyoda büyük bir heyecan ve sevinç yaşandı. Ardından Prof. Dr. Tufan Gündüz, “Araştırmalar atın aslında zihninden işlemler yapmadığını ve kendisini izleyen insanların tepkilerini okuduğunu ve yorumladığını gösterdi.” ifadelerini kullanarak Akıllı Hans Etkisi’nin öyküsüyle ilgili önemli detaylara yer verdi.

Yarışmacının 150.000 liralık soru sonrası Pelin Çift’in “Tamam mı, devam mı”? sorusuna “Tamam” diyerek 150.000 liralık ödülle yarışmadan ayrıldı.

Yorumlar (0)