Aslı İnandık ile “Heykel mi?" devam ediyor

TV 05.07.2022, 12:40 05.07.2022, 15:30
Aslı İnandık ile “Heykel mi?" devam ediyor

Kaplıcalar ve bazlamalar diyarı Kızılcahamam’dan karpuzun içine oturtulan çocukların şehri Diyarbakır’a… Oyuncu ve komedyen Aslı İnandık ile “Heykel mi?”, gündem yaratan heykellerin peşinde Türkiye’nin dört bir yanına gitmeye ve onların bilinmeyen hikayelerini keşfetmeye devam ediyor.

Çok tartışılan heykellerin peşinde Türkiye’nin farklı noktalarına giden “Heykel mi?” ekibinin rotasına son olarak, Kızılcahamam’ın bazlama heykeli ve Diyarbakır’ın içinden çocuk çıkan karpuz heykeli dahil oldu.

Bazlama mı, heykel mi? İnandık Kızılcahamam’da 

İnandık, kaplıcalar ve bazlamalar diyarı Kızılcahamam’da, bazlamanın sadece insanın iştahını kabartan bir lezzet olmanın ötesinde, sanatsal yönü de olup olamayacağını inceledi. O gerçek bir bazlama mıydı? Yoksa bir minyatür, heykel veya oluşum muydu? Şehir halkına göre heykel olmadığı kesindi… Beklenmedik şekilde ekibin yolunu kesen damacana heykelinden 3 metrelik dev akbaba heykeline, Kızılcahamam her adımda ekibi şaşırtmayı bildi. 

Kayıp çocuğun peşinde dev karpuzlar şehrinde

“Heykel mi?” son bölümünde ise, karpuz heykelinin içinden kaybolan çocuğun izini sürmek üzere hikayenin başladığı yere, Diyarbakır'a doğru yola çıktı. İnandık aradığını bulamasa da, binlerce yeni gelinin kolektif bilincinin yansıması gibi pırıl pırıl parlayan dev hasır bilezik heykeliyle karşılaştı. Çocukluklarında gerçekten karpuzun içine oturtulmuş kişilerin, 62 kiloluk karpuzun gururlu yetiştiricisinin ve karpuz oyucusunun hikayelerine kulak verdi. Kendi yüzünün karpuza oyulması ile sonunda şehri gülümseyerek terk etti. 

Her hafta yeni bölüm yayında

Alibeyköy’ün mısırı, Denizli’nin horozu, Diyarbakır’ın karpuzu, Gemlik’in zeytini, Rize’nin çay bardağı, Mut’un Karacaoğlan ve Karacakız’ı… Her biri çok tartışılıp sosyal medya yıldızı olan şehir heykelleri, ilk kez bir GAİN Orijinal belgeselinde buluşuyor. Ünlü oyuncu Aslı İnandık onları yerinde inceleyerek bir belgeselci hassasiyetiyle sorguluyor: Bunlar gerçekten heykel mi? Heykel nedir? Estetik açıdan nasıl değerlendirilmelidir? Güzel veya çirkin denerek tanımlanabilir mi? Şehir heykelleri hakkındaki kapsamlı ve bilgilendirici içeriğinin yanı sıra komedinin sınırlarını da zorlayan neo-belgesel “Heykel mi?”, her hafta yeni bölümüyle GAİN’de. 

Yorumlar (0)