Bol ödüllü film "Anons" bu akşam TRT 2'de

TV 04.02.2021, 17:23 04.02.2021, 17:28
Bol ödüllü film "Anons" bu akşam TRT 2'de

Yönetmenliğini Mahmut Fazıl Coşkun'u üstlendiği Anons bu akşam saat 21.00'de TRT 2 ekranında olacak. Anons, ordudan tasfiye edilmiş dört askerin bir gece boyunca süren sıra dışı yolculuğunu konu ediyor. 1963 yılının Mayıs ayında Ankara’da başlayacak olan bir darbenin hazırlık çalışmaları vardır. 

Teğmen Şinasi, Binbaşı Kemal, Binbaşı Rıfat ve Albay Reha darbenin İstanbul ayağında görevlidir. Etkili bir bildirinin darbenin başarısında önemli olacağını, halkı bu sayede yanlarına çekeceklerini düşünen dört asker, darbe gecesi Ankara’daki radyolarda okunacak darbe bildirisinin bir benzerini İstanbul’da okumayı planlar.

Askerler darbenin başarılı olacağına çok emindir. Onlar yaptıkları planlama ve askeri güçle her şeyin üstesinden gelebileceklerini düşünür. Fakat hesap etmedikleri bir şey vardır o da sivil hayatın görünmeyen gücü.

Dünya prömiyerini yaptığı Venedik Film Festivali’nde hem En İyi Akdeniz Filmi Ödülü’nü hem de hem de Orizonti bölümünün Jüri Özel Ödülü’nü kazanan film, Türkiye prömiyerini yaptığı 25. Adana Film Festivali’nden ise Ulusal Yarışma’da En İyi Görüntü Yönetimi, Yılmaz Güney Özel Ödülü, FİLMYÖN En İyi Yönetmen Ödülü, Uluslararası Yarışma’da ise Jüri Özel Ödülü’yle dönmüştü.

Yorumlar (0)