Çocuk kanalı CBeebies’de 3 yeni program

TV 03.11.2020, 11:49 03.11.2020, 14:43
Çocuk kanalı CBeebies’de 3 yeni program

Minik izleyicilerin ufkunu açacak üç yeni program, kasım ayından itibaren çocuk kanalı CBeebies’de izleyicilerle buluşuyor. Çocukların temel bilimleri kolayca anlamasına yardımcı olan Nina ve Nöronlar, Kasım ayında mühendisliğe dair eğlenceli bilgilerle CBeebies’de ekranlara geliyor. İlk sezonu yayınlanacak olan Octonauts su altı dünyasına dair ilginç bilgilerle ilk kez ekranlarda yer alacak. Bafta ödüllü çocuk programı Swashbuckle ise ikinci sezonuyla ekranlara geri dönüyor.

Mühendislik, yüksek gökdelenler, yer altı tünelleri, araba yapan robotlar ve otomobillerimiz için yollarda dahil olmak üzere dünyanın her yerindedir ve günlük yaşamımızda bizlere her zaman yardımcı olur. Yeni sezonda Nina ve beş animasyon duyusu Nöronlar, genç izleyicilere mühendisliğin sihrini göstermek için geri dönüyor.

Bloklardan kule inşa eden herhangi bir çocuk, yüksek kulelerin kendi başına ayakta kalmadığını bilir! Nina, neredeyse gökyüzüne dokunuyor gibi görünen inanılmaz yüksek binaları inşa eden mühendislerin yer çekimine meydan okumayı nasıl öğrendiklerini gösteriyor! Her bölümde, Nina ve genç 'mühendislerden' oluşan bir ekip, köprüleri neyin bu kadar güçlü kıldığı, uçaklar nasıl uçtuğu, yüksek binaların nasıl ayakta kaldığı ve uzay roketlerinin nasıl ateşlendiği gibi çarpıcı soruların yanıtlarını araştırıyorlar.

Mühendisliğe dair eğlenceli bilgiler aktaran “Nina ve Nöronlar: Mühendislik” 16 Kasım saat 12:00’de ekranlara gelecek.

Sevilen korsan şovu Swashbuckle 2. sezonuyla ekranlarda

CBeebies'in ilk fiziksel oyun programı olan BAFTA ödüllü Swashbuckle’ın 2. sezonu, eğlenceli fiziksel oyunlarıyla Kasım ayında ekranlara geliyor. Küçük çocuklara yönelik hazırlanan bu korsan temalı oyun şovu, Scarlet Squid adında bir korsan gemisinde, Kaptan Sinker ve onun iki talihsiz mürettebat Cook ve Line tarafından yönetiliyor. Her bölümde, üç korsan çeşitli çalıntı mücevherleri ellerinde bulundurmaktadır ve çocukların hedefiyse fiziksel görevleri tamamlayarak hazineleri geri kazanmaktır… Bu eğlenceli oyunlar sırasında geminin papağanı Squawk ise yardım etmek için orada... Eğer çocuklar tüm mücevherleri toplamayı ve hazine sandıklarını doldurmayı başarırlarsa, korsanlardan biri gemiden atlayarak yapışkan dolu bir alana düşüyor. Korsanlara karşı acımasız olan cesur minikler, kendileri eğlenirken izleyicilere de keyifli anlar yaşatıyorlar.

Çocuklara olumlu rekabeti ve yarışmalarda kazanma ve kaybetme ile nasıl başa çıkılacağını gösterme amacıyla hazırlanan bu eğlenceli program 10 Kasım saat 16:15’te ekranlara gelecek.

Su altı dünyasının eğlenceli keşfi: Octonauts

Octonauts, kaptan Ayı Barnacles liderliğindeki bir su altı keşif mürettebatının doğal ortamdaki gerçek egzotik yerler ve türlere yer veren maceralarını konu alıyor. Kaptanın ekibi ise oldukça renkli; yavru kedi Kwazii, penguen Peso, su samuru Doktor Shellington, köpek Dashi, tavşan Tweak, ahtapot Profesör Inkling ve vegimal (kısmen sebze, yarı hayvan) Tunip... Denizaltı kaşiflerinden oluşan ekip, bir su araçları filosunun yardımıyla denizaltı maceralarına çıktıkları "Octopod" ana üsleri ile yeni su altı dünyalarını keşfetmek, muhteşem deniz canlılarını kurtarmak ve engin okyanusu korumak için her zaman harekete geçmeye hazır.

Su altının gizemli dünyasını çocuklar için aralayan Octonauts ilk sezonuyla 9 Kasım saat 16:50’de ekranlara gelecek.

BBC Studios’un çocuk kanalı CBeebies Türkiye’de Digitürk / 161 numaralı kanalda yer alıyor. 

Yorumlar (0)