FilmBox Arthouse ekranında İtalyan rüzgarı esiyor

TV 22.06.2023, 10:13 22.06.2023, 14:41
FilmBox Arthouse ekranında İtalyan rüzgarı esiyor

Uluslararası medya kuruluşu SPI International bünyesinde yayın yapan FilmBox Arthouse, 7. Sanat sinemanın unutulmaz eserlerini, efsane isimleri ve kült yapımları ekranlarımıza getirmeye devam ediyor.

İtalyan sinemasının iki önemli yönetmeni Federico Fellini ve Roberto Rossellini'nin filmleri Haziran ayının son haftasında FilmBox Arthouse ekranlarında olacak.

Kalpazanlar Çetesi (The Swindle) – 24 Haziran Cumartesi - Saat 00:35

Fellini'nin az bilinen filmlerinden biri olan "Il Bidone", amaçları korkunç planlarıyla insanların dolandırmaya çalışan üç düzenbazın karanlık hikayesini konu alıyor. New York Times'ın deyimiyle: "Bariz bir şekilde ucuz, duygusal yoğunluğu çok fazla olan bir polisiye film."

Aşkın Yolları (Ways of Love) – 26 Haziran Pazartesi – Saat 00:50

İtalyan neo-realizmin (yeni gerçekçilik) yaratıcısı ve yönetmen Robert Rossellini'nin en çok bilinen filmlerinden birisi. Kurgusu iki bölümden oluşan filmin ilk bölümünde, eski sevgilisini arayan ve ona yalan söyleyerek, özürler dileyerek, kendini suçlayarak, ağlayarak, yalvararak, iyilik dilenerek kendisine geri döndürmeye çalışan çaresiz bir kadını izleyeceğiz. İkinci bölümde Aziz Yusuf'la tanıştığını zanneden ve sonrasında hamile olduğunu fark edince, bunun bir mucize olduğuna inanan evsiz bir kadının öyküsü anlatılıyor.

İtalya'da Yolculuk (Journey to Italy) – 29 Haziran Perşembe - Saat 02:10

Napoli, İtalya'ya, Burton'un (Leslie Daniels) yanına bir aile mülkünü görmek için giden mutsuz bir çiftin yapılan gezi sırasında evliliklerinin çöküşüyle yüzleştiği, dramatik ve olağandışı aşk hikayesi. Roberto Rossellini'nin üçüncü filminde Ingrid Bergman (o zamanlar eşi olan) oynuyor. İtalya'da Yolculuk, 1960'ların ve ötesinin sanat filmlerinin temel taşı haline geldi.

Yorumlar (0)