Fransız sinemasından tadım menüsü

TV 09.04.2021, 11:11 09.04.2021, 14:49
Fransız sinemasından tadım menüsü

Uluslararası medya kuruluşu SPI International bünyesinde yayın yapan FilmBox Arthouse, 7. Sanat sinemanın unutulmaz eserlerini, efsane isimleri ve kült yapımları ekranlarımıza getirmeye devam ediyor.

Nisan ayında Fransız sinemasının şiirsel tadı, dünyaca ünlü Fransız yıldızların rol aldığı kısa filmlerle FilmBox Arthouse ekranlarında evlerimize geliyor.

Hassas Yerçekimi (Délicate Gravité) – 10 Nisan Cumartesi – Saat 23:00

10 Nisan Cuma gecesi ekranlara gelecek filmin öyküsünde, Paul, Claire'den bir mesaj alır. Ekrana düşen kelimelerin ardındaki derin üzüntüyü hisseden Paul, Claire'in intihara teşebbüs edeceğini düşünür, ancak Claire aslında bu mesajı yanlış kişinin telefonuna atmıştır. Bu filmde Claire rolünü, sinema klasiği Nikita’nın unutulmaz yıldızı, güzel aktris Anne Parillaud üstleniyor.

Frank-Etienne (Frank-Etienne Vers La Beatitude) – 11 Nisan Pazar – Saat 15:45

11 Nisan Pazar öğleden sonra, ismi Fransız sinemasıyla özdeşleşen usta aktör Gerard Dépardieu, Avrupa ve ABD’de pek çok film festivalinde ödüller kazanan bu Fransız yapımı kısa filmle FilmBox Arthouse ekranlarında evlerimize konuk olacak. Frank-Etienne (Gérard Depardieu) kapı kapı gezerek boş kutular satan bir seyyar satıcıdır. Bir gün, nezaketinden ve arabasından faydalanmaya kararlı bir genç kadınla tanışır.

Sıradan İnsanlar İçin Peri Masalları (Fairy Tale for Average People) – 15 Nisan Perşembe – Saat 20:30

15 Nisan Perşembe gecesi FilmBox Arthouse ekranlarına gelecek kısa filmin öyküsünde, acılı bir ayrılık yaşayan Joseph, evinden dışarı bir adım atmaya ve hayatındaki tatsızlıkların yerine tatlı anılar koymaya karar veriyor.

Yorumlar (0)