İranlı yönetmen Bani-Etemad filmi “Mavi Yaşmaklı” TRT 2’de

TV 06.09.2022, 17:21
İranlı yönetmen Bani-Etemad filmi “Mavi Yaşmaklı” TRT 2’de

İranlı yönetmen Rakhshan Bani-Etemad’ın filmi “The Blue Veiled (Mavi Yaşmaklı)”bu akşam 21.00’de TRT 2’de ekrana gelecek. Altmışlı yaşlarda Rashul Rahmani, domates fabrikasının sahibidir. Dokuz yıldır dul olan Rahmani kendini işine adamış, domates fabrikasının işçilerini memnun etmeyi amaçlamaktadır.

Bir tatil günü fabrikanın ustabaşısı tüm işçilere et ikram eder ve patronu Rahmani’nin önerisiyle evli kadınlara diğer işçilere göre daha fazla et dağıtır. Evlenmemiş fakat üç kişiye bakmakla yükümlü olan Ashgar, bu adaletsizliği protesto eder ve hediyeyi geri çevirir.

Rahmani, durumu öğrendiğinde Ashgar’a bizzat hediye sunarak sorunu çözmeye karar verir. Böylelikle Rahmani, Ashgar’ın içinde bulunduğu yoksulluğa bizzat şahit olur. Rahmani, bu durumunu hafifletmek için Ashgar’ın kız kardeşi Nobar Kordai’nin kendisi için çalışmasını teklif eder.

Zaman içerisinde Rahmani, Nobar Kordai’ye aşık olur ve söylentiler hızla yayılır. Tüm ailesi bu yoksul kıza duyulan aşka karşı çıkarken, yaşlı adamın son bir karar vermesi gerekecektir.

Yorumlar (0)