Muzaffer Sarısözen vefatının 60. yılında TRT 2’de anılacak

TV 04.01.2023, 09:45
Muzaffer Sarısözen vefatının 60. yılında TRT 2’de anılacak

Türkiye’nin kültür sanat kanalı TRT 2, Türk müziğine katkıları olan büyük sanatçıları özel konserlerle anmaya devam ediyor. Derlemeleriyle Türk halk müziğine büyük katkı sunan sanatçı Muzaffer Sarısözen’in vefatının 60. yılına özel olarak düzenlenecek konser, bu akşam saat 20.00’de canlı yayınla TRT 2’de ekranlara gelecek.

Derleyici, notaya alıcı, sınıflandırıcı, öğretici ve icracı olarak Türk halk müziğine büyük hizmetler vermiş Muzaffer Sarısözen, vefatının 60. yıl dönümünde özel bir programla anılacak. Derlediği ve derlenmesine ön ayak olduğu 10 bin civarında eser bulunan Muzaffer Sarısözen’i anma konseri, bu akşam saat 20.00’de TRT 2’den canlı yayınla ekrana taşınacak.

Halk müziğinin usta isimleri de sahne alacak

Sivas Muhsin Yazıcıoğlu Kültür Merkezi’nde şef Naci Düzel’in yönetiminde gerçekleşecek konserde TRT Ankara, İstanbul ve İzmir Radyolarından ses ve saz sanatçıları Muzaffer Sarısözen’in derlediği türküleri koro ve solo olarak seslendirecek. Konserde ayrıca halk müziğimizin usta isimleri Mehmet Erenler, Gülşen Kutlu, Soner Özbilen, İbrahim Can ve Kubilay Dökmetaş da konuk sanatçı olarak sahne alacak.

TRT’nin Sivas Valiliği desteğiyle gerçekleştireceği “Muzaffer Sarısözen’i Anma Konseri” bu akşam saat 20.00’de TRT 2’den canlı olarak yayınlanacak.

Yorumlar (0)