Netflix canlı spor yayınlarına başlayacak

TV 10.11.2022, 16:19
Netflix canlı spor yayınlarına başlayacak

Popüler film ve dizi platformu Netflix'in futbol, ​​basketbol, ​​voleybol ve tenis maçları başta olmak üzere canlı spor yayınlamayı planladığı ortaya çıktı. Rapora göre şirket, bazı spor ligleri ve organizasyonlarının yayın hakları için teklifte bulundu.

Son dönemde artan rekabet ve Disney gibi diğer popüler platformların da sektöre giriş yapması nedeniyle ciddi abone kaybı yaşayan Netflix, yıllık cirosunu da beklendiği gibi büyümediğinden bir dizi yeni taktik denedi. Abonelik ücretini yükseltmekten ucuz reklam paketlerine kadar bir sürü yaptığı değişikliğin yeterli olmaması ve batan gemiyi kurtarma isteği ile sporu, özellikle de futbolu Netflix abonelerine ulaştırmaya çalışıyor.

Daha önceleri de bu tarz söylentiler çıkmasına rağmen herhangi bir yeni yayın açılmamıştı platformda. Ancak açıklanana göre Netflix, Premier Lig'den NFL'ye ve Olimpiyatlara kadar her büyük lige ve etkinliğe ev sahipliği yapmak istediği bildirmiş ve çalışmalara başlamış.

Rekabetin her geçen gün daha da arttığı dijital video platformu sektöründe ayakta kalmak için öncü olan Netflix'in bu gibi şeyler yapması gerekiyor gibi duruyor. Aksi halde yerine başkaları geçecek gibi gözüküyor.

Yorumlar (0)