Netflix, Türkiye'deki dijital yayın yarışında başı çekiyor

TV 16.02.2021, 12:16 16.02.2021, 16:53
Netflix, Türkiye'deki dijital yayın yarışında başı çekiyor

Marketing Türkiye'nin Xsights'ın araştırma verilerine dayandırdığı raporuna göre, Türkiye'de en az bir dijital platforma üyeliği bulunan her dört kişiden yaklaşık üçü Netflix kullanıyor.

En az bir dijital platforma üyeliği bulunan 500 katılımcıyla yapılan araştırma sonuçlarına göre Netflix, kaliteli içerik, kütüphane genişliği ve kullanım kolaylığı gibi başlıklarda öne çıkıyor. Bu durum Netflix'in aktif bir şekilde en çok kullanılan yayın platformu olmasına vesile oluyor. Araştırmaya göre, en az bir dijital platforma üyeliği bulunan insanların %73'ü Netflix kullanıyor. Bu konuda %21 ile BluTV ikinci sırada yer alırken, Eylül ayında Türkiye pazarına giriş yapan Amazon Prime Video %14 ile üçüncü basamakta yer alıyor.

Kullanıcıların %97'sinin platformlara olan üyeliklerini yeniledikleri sonucuna ulaşılan araştırmaya göre, kullanıcıların %84'ü yeni bir platforma üye olacağı zaman abonelik ücretinin uygun olup olmadığını kıstaslarında bir numaraya koyuyor. "Dijital platformlara üye olurken yerli yapımlara mı yabancı yapımlara mı önem verirsiniz?" sorusuna, 25-34 yaş aralığındaki kullanıcılar %40 oranında yerli yapımlar cevabını verirken, 18-24 yaş aralığındaki kullanıcıların yalnızca %2'sinin cevabı yerli yapımlar oluyor. Bu verilere göre, genç kullanıcılarda yerli içeriklerin tek başına manalı bir faktör olmadığı net bir şekilde gözler önüne seriliyor.

Yorumlar (0)