Ödüllü film "İnatçılar" bu akşam TRT 2 ekranında olacak 

TV 16.03.2021, 17:25
Ödüllü film "İnatçılar" bu akşam TRT 2 ekranında olacak 

Yönetmen Grimur Hakonarson filmi "İnatçılar" bu akşam saat 21.00'de TRT2 ekranında olacak. Dokunaklı, insancıl ve kuzeyli mizahını esirgemeyen bu dram 2015 Cannes Film Festivali’nde Belirli Bir Bakış ödülüne layık görüldü ve İzlanda'nın Oscar adayı seçildi. Filmin başrollerini Sigurður Sigurjónsson ve Theodór Júlíusson paylaşıyor.

İzlanda’nın çiftçilik yapılan uzak ovalarından birinde, 40 yıldır konuşmayan inatçı iki kardeş günün birinde en değer verdikler varlıkları olan koçlarını kurtarmak için barışabilecekler midir?

Gummi ve Kiddi, evleri yan yana olan ancak birbirleri ile konuşmayan ve bütün hayatlarını koçları ile ilgilenmeye adamış iki kardeştir. Dedelerinden kalma koçları, ülkenin en iyi koçlarıdır. Öyle ki, bazen Gummi bazen Kiddi de olsa, bu iki kardeş katıldıkları her yarışmayı kazanmaktadır.

Bir gün Kiddi’nin koçu ölümcül bir hastalığa yakalanır. Bütün bölge halkı tehlikededir. Otoriteler ovadaki tüm hayvanların hastalık taşıma ihtimaline karşı öldürülmesi gerektiğini söyler. Hayatlarındaki tek dayanakları koçları ve hayvanları olan çiftçilerin çoğu bölgeyi terk eder.

Ancak Gummi ve Kiddi o kadar çabuk pes etmeyecektir. İki kardeş de bu hastalıkla kendi yöntemleri ile savaşacaktır; Kiddi tüfeği ile, Gummi ise kıvrak zekası ve neşesi ile. Yetkililer bu iki kardeşin etrafını kuşatınca, Gummi ve Kiddi koçların neslinin tükenmemesi için omuz omuza ellerinden geleni yapmak zorunda kalacaktır.

Yorumlar (0)