Ödüllü film "Kovan" TRT 1 ekranında!

TV 26.11.2022, 17:21 28.11.2022, 12:54
Ödüllü film "Kovan" TRT 1 ekranında!

Yönetmenliğini Eylem Kaftan'ın yaptığı, başrollerinde Meryem Uzerli, Feyyaz Duman  ve Hasan Karsak'ın rol aldığı Kovan bu gece saat 00.00'da TRT 1'de olacak. 

Filmde, genç bir kadın olan Ayşe, ortaokul yıllarında Artvin’den Almanya’ya gönderilir. Uzun yıllar memleketinden uzakta yaşayan Ayşe, annesinin hastalanması sonucu çocukluğunun geçtiği köy evine geri döner. Ölüm döşeğinde olan annesi, kızında son olarak aile arılığını çekip çevirmesini ister. Hayatta en büyük korkusu arı olan Ayşe, annesinin isteğini geri çeviremez ve aile yadigarına sahip çıkmaya karar verir.

Bu süreçte arıcılığın merkezi olan köye modern yönetmenler getiren Ayşe ile geleneksel arıcılar arasında çatışmalar yaşanır. Bir de kovana dadanan arılar, Ayşe’nin hayatı ve kovanlar için büyük tehlike oluşturur.Başrolünde Meryem Uzerli’nin yer aldığı Kovan, 25 Eylül’de vizyona giriyor. Türk sinemasında insan ve doğa ilişkisi üzerine yapılan en özgün filmlerden olan Kovan, Almanya’dan memleketi Artvin’e dönüş yapan bir kadının arıların dünyasında var olma çabasını etkileyici bir hikaye ve çekimler eşliğinde anlatıyor.

Yorumlar (0)