TRT 2’nin yeni yapımları izleyiciyle buluşacak

TV 04.10.2021, 14:32
TRT 2’nin yeni yapımları izleyiciyle buluşacak

Edebiyattan tarihe, resimden tiyatroya, müzikten felsefeye birçok alanda yapımları izleyiciyle buluşturan TRT 2, sanata ve hayata dokunan yeni içerikleriyle izleyicilere seyir keyfi yaşatacak.

20 Eylül’de yeni yayın dönemine başlayan Türkiye’nin kültür sanat kanalı TRT 2, yeni içerikleriyle seyirciyi kültür ve sanatla buluşturmaya devam ediyor. Hayata dokunan içerikleri ekrana yansıtan TRT 2, “İstanbul, Müzik, Tarih”, “Bir Kare Bir Anlam”, “Coğrafyadan Kültüre Bağ” ve “Eşik” isimli yeni programlarıyla bu hafta boyunca izleyicilere sanat dolu anlar yaşatacak.

Müziğin tarihi “İstanbul, Müzik, Tarih”te

Müzik kültürü ve tarihi üzerine geniş bir program yelpazesinin yer aldığı TRT 2’de, Cem Behar ile Onur Öner’in hazırlayıp sundukları “İstanbul, Müzik, Tarih” isimli yeni program ekranlara gelecek. 4 Ekim Pazartesi günü saat 20.00’de seyirciyle buluşacak programda, Cemal Ünlü ile 19. yüzyıl sonundan erken Cumhuriyet’e fonograf ve taş plağın müziğe olan etkisi konuşulacak.

Kültürün her hali TRT 2’de

Kültürün kaynağı olan coğrafyaya, toprağa ve insana bilimsel bir çerçeveden bakan “Coğrafyadan Kültüre Bağ” programı ikinci bölümüyle 5 Ekim Salı günü saat 14.00’te izleyiciyle buluşacak. “Coğrafyadan Kültüre Bağ” programında bu hafta, Kastamonu yöresindeki ahşap sanatı ele alınacak. Fotoğraf sanatının duyguları aktarmadaki işlevine odaklanan “Bir Kare Bir Anlam” programında ise, sunucu Hüseyin Taşkın coşku kavramına odaklanıyor.

Troya Müzesi’nin hikayesi Eşik’te

TRT 2’nin yeni mimarlık programı “Eşik”, bu hafta ilk bölümüyle ekranlarda olacak. Programda, MÖ 3000'lerde kurulan Antik Troya kentinin anlaşılması ve ziyarete açılması için kapsamlı bir müze yapısı olarak yarışmayla tasarlanan Troya Müzesi’nin hikayesi aktarılacak. Antik bir kentin sergilenmesinin inceliklerini, tarihin içinde bir tarih okumasının mimari ile nasıl buluştuğu 5 Ekim Salı günü saat 20.00’de “Eşik” programında izleyiciyle buluşacak.

Yorumlar (0)