TRT Balkan'ın Üsküp tanıtımı gerçekleştirildi

TV 21.06.2022, 08:47 21.06.2022, 12:57
TRT Balkan'ın Üsküp tanıtımı gerçekleştirildi

Balkan halkını ve bölgeyi ilgilendiren konulara küresel ölçekte yer verme hedefi ile yayın hayatına başlayan yeni dijital haber platformu, Türkiye’den sonra Balkanlarda da tanıtıldı. Kuzey Makedonya’nın başkenti Üsküp’te düzenlenen etkinlik ile tanıtılan TRT Balkan, bölgenin nabzını tutma gayesi ile emin adımlarla ilerliyor.

Uluslararası yayın kuruluşlarıyla Türkiye’nin sesini dünyaya duyurulmasını hedefleyen TRT, 15 Haziran’da yayın hayatına başlayan TRT Balkan’ın bölgedeki tanıtımını Kuzey Makedonya’nın başkenti Üsküp’te düzenlenen etkinlik ile gerçekleştirdi.

TRT Genel Müdürü Mehmet Zahid Sobacı ev sahipliğinde eski Üsküp Çarşısı’nda bulunan Kurşunlu Han’da düzenlenen programa Türkiye’nin Üsküp Büyükelçisi Hasan Mehmet Sekizkök, TRT Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Albayrak, TRT Genel Müdür Yardımcıları Ömer Faruk Tanrıverdi, Muhammed Ziyad Varol, Fethi Fahri Kaya, Mustafa Malkoç'un yanı sıra siyasiler, ülkedeki Türk kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ve davetliler katıldı.

Sobacı: “TRT Balkan, ülkelerimiz arasındaki güçlü siyasi, ticari, eğitim ve kültürel ilişkilerimize enformasyon köprüsü olacak.”

Törenin açılış konuşmasını yapan TRT Genel Müdürü Mehmet Zahid Sobacı, TRT Balkan’ın Balkan coğrafyası ile Türkiye arasında önemli bir amaca hizmet ettiğini belirterek, “TRT olarak biz de 2015 yılında Üsküp’te açtığımız temsilciliğimizle bölgedeki kurumsal varlığımızı, kamu yayıncılığı doğrultusunda sürdürüyoruz. Türkiye Cumhuriyeti’nin, Türk dünyasının, gönül coğrafyamızın ve yok sayılanların sesi olan TRT, Balkanlarda hem Osmanlı bakiyesi Türkler hem de diğer kardeş halklar tarafından ilgiyle ve dikkatle takip ediliyor,” ifadelerini kullandı.

TRT’nin bölgedeki haberciliğin temsilcisi ve öncüsü olmaya devam edeceği vurgusu yapan Sobacı, “TRT Balkan ile aramızdaki bağların daha da güçleneceğine ve bölgede habercilik alanına yeni bir soluk geleceğine inanıyorum. TRT Balkan, Balkan dillerindeki yayınlarıyla içerden bir ses olmanın yanı sıra, bölgenin hem Türkiye’ye hem de dünyaya açılan yeni yüzü olacaktır. Platformumuz, aynı zamanda kalbinin bir parçasını buralarda bırakarak Anadolu’ya göç eden ve Balkanları ilgiyle izleyen yüzbinlerce Rumeli göçmeni tarafından da takip edilecek,” dedi.

TRT Genel Müdürü Sobacı, TRT Balkan’ın dezenformasyon ile mücadele de önemli rol oynayacağını belirtti. “TRT Balkan, ülkelerimiz arasındaki güçlü siyasi, ticari, eğitim ve kültürel ilişkilerimize enformasyon köprüsü kurarak katkı sağlayacaktır. Günümüzde medyanın önünde duran en büyük sorun olan dezenformasyonla mücadeleye destek verecek, hakikatin peşinde koşan ve doğruyu hızlı bir şekilde verme gayretinde olan TRT haberciliğinin bölgedeki temsilcisi olacaktır.”

Sekizkök: “TRT Balkan, Balkanların çok kültürlü iklimine yeni bir renk kattı.”

Etkinliğe katılım gösteren Türkiye Cumhuriyeti Üsküp Büyükelçisi Hasan Mehmet Sekizkök de konuşmasına TRT’ye teşekkür ederek, “Balkan halklarına hızlı ve zengin haberciliği Balkan dillerinde ulaştıran yeni bir kapı açmıştır. TRT Balkan, bu suretle, Balkanların çok kültürlü iklimine yeni bir renk, taze bir soluk katmıştır. Bu imkanı sağladıkları için TRT yöneticilerini ve onların şahsında TRT camiasını can-ı gönülden kutluyorum,” ifadelerini kullandı.

Balkan; TRT World, TRT Arapça, TRT Russian, TRT Deutsch ve geçtiğimiz ay yayın hayatına başlayan TRT Français’dan sonra Balkanların nabzını tutmayı hedefleyen TRT Balkan 15 Haziran’da yayın hayatına başladı.

Makedonca, Arnavutça ve BHS (Boşnakça, Hırvatça, Sırpça) dillerinde yayın yapacak TRT Balkan dijital haber platformunun bölgesel dilleri konuşan 30 milyonu aşkın bir kitleye hitap etmesi ve bölge bazında lider bir dijital haber kaynağı olması hedefleniyor.

Yorumlar (0)