TRT'den 'Kadir Gecesi' özel yayınları

TV 17.04.2023, 16:30
TRT'den 'Kadir Gecesi' özel yayınları

Kur'an-ı Kerim'in indirilmeye başlandığı ve 'bin aydan daha hayırlı bir gece' olarak kabul edilen Kadir Gecesi’nde TRT’nin özel yayınları izleyici ve dinleyiciyle buluşacak. Ramazan akşamlarının geleneği haline gelen “Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması”nın büyük finali ise Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katılımıyla yarın akşam ekranlara gelecek.

İslam âleminde, Kur'an-ı Kerim'in indirilmeye başlandığı, sema kapılarının açıldığı, dua ve tövbelerin kabul edildiği kutlu gece olarak kabul edilen Kadir Gecesi’nde TRT televizyon ve radyo kanallarında özel programlar yayınlanacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katılımıyla Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması Finali TRT 1’de

Ramazan akşamlarının geleneği haline gelen ve bu yıl yedincisi düzenlenen “Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması” büyük finaliyle kazanan belirlenecek. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde düzenlenecek final bölümünde yarışmacılar jüriyi etkilemek ve birincilik için ter dökecek. “Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması” büyük finaliyle Kadir Gecesi’nde saat 22.45’te TRT 1’de izleyiciyle buluşacak.

TRT Belgesel ekranlarında Kadir Gecesi’ne özel olarak önemli yapımlar ekrana gelecek. “Müslüman Gibi Yaşamak” belgeselinde dünyanın farklı coğrafyalarında bambaşka hayatlar süren ama kalpleri aynı aşkla çarpıp aynı şevkle insanlara ulaşmaya çalışan dört kişinin hikayesi anlatılacak. Müslüman Gibi Yaşamak 17 Nisan Pazartesi günü saat 15.10’da TRT Belgesel’de.

TRT Belgesel’in sevilen yapımı “Tarihin Efsaneleri” Kadir Gecesi’ne özel bir yayın ile ekranlarda olacak. “Tarihin Efsaneleri- Halid Bin Velid” özel bölümü 17 Nisan saat 18.40 ve 19.30’da TRT Belgesel’de ekranlara gelecek.

TRT Belgesel’in güne özel bir başka programı da İslam geleneklerine uyularak Hz. Peygamber’in sadece vahiy yolculuğunda gelişen hayatına, getirdiklerine, olaylara ve mesajına odaklanılarak hazırlanan “Vahyin İzinde” yapımı olacak. “Vahyin İzinde” 17 Nisan saat 21.55’te TRT Belgesel’de izleyici ile buluşacak.

TRT Müzik’te, sema kapılarının açıldığı, dua ve tövbelerin kabul edildiği kutlu gece Kadir Gecesi’nde özel bir program yayınlanacak. İstanbul Tarihi Türk Müziği Topluluğu’nun gerçekleştireceği konser programında Tasavvuf Müziğinin nadide eserlerine, eşsiz ilahilere ve Kur’an tilavetine yer verilecek. “Kadir Gecesi Özel” programı yarın akşam saat 20.00’de TRT Müzik’te ekranlara gelecek.

TRT Türk ekranı da Kadir Gecesi özel yayını ile izleyiciye hitap edecek. Bu özel günün anlam ve önemini içeren "Kadir Gecesi Özel" 17 Nisan Pazartesi günü 22.30'da Taceddin Dergahı'ndan canlı yayınla TRT Türk izleyicisi ve TRT Radyo 1, TRT TSR ve TRT Memleketim FM’de radyo dinleyicisiyle buluşacak.

TRT Kürdi, “Kadir Gecesi Özel” programını Diyarbakır Selahaddin Eyyubi Cami'nden izleyicisi ile buluşturacak. Özel konu ve konuklarla gerçekleştirilecek program 17 Nisan saat 21.00’de canlı yayın ile ekranlara gelecek.

Yorumlar (0)