TRT’den 10 Kasım Özel Yayınları

TV 09.11.2022, 13:44 09.11.2022, 17:20
TRT’den 10 Kasım Özel Yayınları

TRT, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikal edişinin 84’üncü yıl dönümünde özel içerikli yayınlar gerçekleştirecek.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 84’üncü yıl dönümüne özel yayınlar, 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü’nde TRT ekran ve radyolarından izleyici ve dinleyicilere sunulacak.

Anıtkabir’den canlı yayın

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ölüm yıl dönümü dolayısıyla Anıtkabir'de düzenlenecek tören saat 09.00 itibarıyla TRT 1, TRT Türk ve TRT Avaz’da canlı yayınla ekranlara gelecek. Atatürk’ün kabrinden yapılacak canlı yayınlarla Anıtkabir’deki atmosfer izleyiciyle paylaşılacak. TRT Haber ekranlarında ise 08.45’te 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü özel canlı yayını gerçekleştirilecek.

Atatürk’ün cenaze törenindeki çok özel görüntüler “Tarihin Ruhu”nda

TRT 2 ekranlarında yayınlanacak olan “Tarihin Ruhu” programı gün boyunca Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının ardından yaşananları izleyicilere aktaracak. 10 Kasım Çarşamba günü saat 09.00’da yayınlanacak bölümle, “Atatürk’ün ölüm haberi ülkeye nasıl duyuruldu? Hükümet 19 Kasım’da İstanbul’da, 21 Kasım’da Ankara’da Atatürk’e veda için nasıl bir tören hazırladı ve ölüm haberinden sonra Dolmabahçe Sarayı’nda oluşan izdihamda kaç kişi hayatını kaybetti?” gibi sorular özel görüntülerle incelenecek.

“Tarihin Ruhu” programının 11.30’da başlayacak bölümünde ise Anıtkabir’in yapım sürecine yer verilecek. 17.30’daki bölümde ise 1938 yılında çekilen Atatürk’ün cenaze töreninin görüntüleri ile Atatürk’ün cenazesinin çok özel öyküsü ekranlara gelecek.

TRT sanatçılarından Atatürk’ü anma konseri

TRT Müzik ekranlarında saat 09.05’te ekrana gelecek “Maziden Gelen” programında, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün en sevdiği sanatçılardan biri olan Safiye Ayla’nın radyo arşivlerinden derlenen röportajları izleyicilerle buluşacak. Saat 19.00’da ise Şef Zafer Gündoğdu yönetiminde TRT Radyo sanatçılarının performansıyla 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü’ne özel içerikler ekranlara taşınacak.

TRT Nağme’de ise Şef Mustafa Doğan Dikmen yönetiminde İstanbul Radyosu ses ve saz sanatçılarının icra ettiği “10 Kasım Atatürk’ü Anma Konseri” canlı olarak yayınlanacak.

Rafadan Tayfa ve Aslan, Atatürk’ü anacak

TRT Çocuk’un ilgiyle takip edilen çizgi filmlerinden Rafadan Tayfa, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü 10 Kasım’da Anıtkabir’de ziyaret ettikleri videosuyla anacak. TRT Çocuk’un bir diğer kahramanı Aslan ve arkadaşları da ölüm yıl dönümünde kendi ifadeleri ile Atatürk’ü yad edecek; Hürkuş ve Gökbey’in “İstikbal göklerdedir!” yazdığı animasyon da gün boyunca TRT Çocuk ekranlarında olacak.

TRT EBA İlkokul, Ortaokul ve Lise’de, çekimleri Anıtkabir’den yapılan “10 Kasım 1938” programını saat 09.05’te izleyicileriyle buluşturacak.

Gün boyunca özel içerikler TRT ekran ve radyolarında olacak

TRT Belgesel’de 10 Kasım Çarşamba günü saat 09.05’te yayınlanacak olan “10 Kazım Özel” belgeselinde ise TRT arşivlerinden derlenen görüntülerle Atatürk’ün gerçekleştirdiği çalışmalar ekranlara gelecek.

TRT Kürdi’de Nûçeyên Sibê “Sabah Haberleri” programında, 08.30 itibarıyla özel haberler ve canlı bağlantılarla Gazi Mustafa Kemal Atatürk anılacak.

TRT Radyo 1, TRT FM, TRT Radyo 3, TRT Türkü ve TRT Bölge Radyoları da gün boyunca özel konserler, programlar ve söyleşileri dinleyiciyle buluşturacak.

Yorumlar (0)