TRT’den “24 Kasım Öğretmenler Günü”ne özel içerikler

TV 24.11.2023, 09:18 24.11.2023, 12:04
TRT’den “24 Kasım Öğretmenler Günü”ne özel içerikler

TRT, 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü televizyon ve radyo kanallarında yayınlayacağı özel içeriklerle kutlayacak.

24 Kasım Öğretmenler Günü için hazırlanan özel içerikler TRT’nin televizyon ve radyo kanallarında izleyici ve dinleyiciyle buluşacak.

TRT ortak yapımı “İmkansız Olasılık” filmi TRT 1’de

Bir matematik öğretmeninin hikayesini konu alan TRT ortak yapımı “İmkansız Olasılık” filmi TRT 1’de ekranlara gelecek. Okuduğu liseye yıllar sonra öğretmen olarak gelen Tarık öğretmenin acı anılarını ve kaybettiklerini yeniden hatırladığı o semtteki öğrencilerini kurtarmasını aktaracak olan “İmkansız Olasılık” 25 Kasım Cumartesi gecesi saat 00.15’te TRT 1’de ekrana gelecek.

TRT 2 ekranlarında ise “Eleştirel Düşünce” filmi 24 Kasım Öğretmenler Günü’ne özel ekrana gelecek. Miami’de zor koşullarda yaşayan beş gencin kendilerine ilham olan öğretmenlerinin desteğiyle lise satranç takımı kurarak, ABD Ulusal Satranç Şampiyonası'nı kazanma hikâyesini konu edinen “Eleştirel Düşünce” yarın akşam saat 21.30’da TRT 2’de izleyiciyle buluşacak.

TRT Belgesel’den Öğretmenler Günü’ne özel belgeseller

Bir renovasyon projesi olan “Büyük Düşler Büyük İşler” ilham veren hikayeleri yaratıcılıkla buluşturup muhteşem projelere dönüştürüyor. Yetenekli ekipler Türkiye'nin dört bir yanına uzanarak dikkat çeken hikayelerin kahramanlarıyla buluşup onları hayal ettikleri mekanlara kavuşturuyor. “Büyük Düşler Büyük İşler” yarın saat 11.30’da TRT Belgesel’de.

Ömür boyu kronik bir hastalıkla yaşamak zorunda kalan çocuk ya da genç kahramanların başarılı yaşam öykülerini ekrana taşıyan "Her Çocuk Özeldir", bu bölümünde Fenilketonüri hastalığını konu alıyor. 12 Yaşındaki Fenilketonüri hastası Mustafa Sezen'in yaşam öyküsünü ekranlara taşıyan Her Çocuk Özeldir "PKU Çocuk", yarın saat 15.45’te TRT Belgesel’de ekranlara gelecek.

Çocukların okul hayatına başlamaları, defterlerine attığı ilk çizik, yazdıkları ilk harf, okudukları ilk cümlenin yanı sıra çevreyle, ailesiyle ve komşularıyla ilişkileri “Çizgisiz Defter”de gözler önüne serilecek. Doğu’nun en güzel illerinden Van ve Karadeniz’in incisi Artvin’de geçen belgesel, şehir hayatından uzakta doğayla baş başa yaşayan insanların hayatını, çocuklarının gözünden anlatacak. “Çizgisiz Defter” yarın akşam saat 19.30’da TRT Belgesel’de izleyiciyle buluşacak.

TRT Çocuk’tan Öğretmenler Günü’ne özel Pırıl klibi

TRT Çocuk’un sevilen kahramanı Pırıl’ın Öğretmenler Günü’ne özel hazırlanan klibi, 24 Kasım’da TRT Çocuk ekranlarında olacak. Klipte Pırıl ve arkadaşları, sınıfta öğretmenlerine özel bir sürpriz hazırlayarak eğlenceli şarkıları eşliğinde onun Öğretmenler Günü’nü kutlayacak.

Bir öğretmenin meslek hayatına adım atma hikâyesi ve ailesinin gözünden yaşadıklarını anlatan “Bir Dilek Yetmez” programı ise yarın akşam saat 19.30’da TRT Avaz’da izleyiciyle buluşacak.

TRT Haber’de ise gün boyunca günün anlam ve önemine değinen canlı yayınlar ve bağlantılar yapılacak.

“Benim Hikayem” TRT EBA’da

Yurt içinde ve yurt dışında fark yaratan yaklaşımlarıyla dikkat çeken, dokunduğu her öğrencide iz bırakmayı başarmış öğretmenler TRT EBA’da ekrana gelecek. Öğretmenler Günü’ne özel bu programda, fark yaratan yaklaşımlarıyla dikkat çeken, dokunduğu her öğrencide iz bırakmayı başarmış öğretmenler konu edinilecek. “Benim Hikayem”, TRT EBA İlkokul’da 21.00, TRT EBA Ortaokul’da 16.00’da ve TRT EBA Lise’de ise saat 22.00’de izleyiciyle buluşacak.

Saadettin Ökten’in konuk olduğu “Öğretmenler Günü Söyleşileri” programı TRT Eba İlkokul’da saat 22.00’de, TRT Eba Ortaokul’da saat 17.00’de, TRT Eba Lise’de ise saat 21.00’de ekrana gelecek.

TRT Müzik’ten 24 Kasım Öğretmenler Günü’ne özel konser

Müzik Akademisi Öğretmenler Topluluğunun repertuvarıyla "24 Kasım Öğretmenler Günü"ne özel içeriklerin ekrana taşındığı Öğretmenler Günü Özel Konseri 24 Kasım Perşembe saat 19.15’te TRT Müzik ekranlarında olacak.

TRT Radyo 1, TRT Türkü ve TRT Bölge Radyoları’nda gün boyunca “24 Kasım Öğretmenler Günü” teması ile bu özel gün ile ilgili söyleşi ve sohbetler gerçekleştirilecek.

Yorumlar (0)