TRT’den Malazgirt Zaferi’ne özel İçerikler

TV 24.08.2022, 12:06 24.08.2022, 14:49
TRT’den Malazgirt Zaferi’ne özel İçerikler

Malazgirt Zaferi’nin 951. yıl dönümü coşkusu TRT’de yaşanacak. TRT, televizyon ve radyo kanallarındaki özel yayınlarıyla 1071 Malazgirt Zaferi'nin 951. yıl dönümü kutlamalarına izleyici ve dinleyicilerini ortak edecek.

TRT, Malazgirt Zaferi için hazırladığı özel yayınları televizyon ve radyo kanallarında izleyici ve dinleyiciyle buluşturacak.

“Malazgirt Zaferi Özel” yayını TRT 1’de

TRT1'in “Pelin Çift ile Gündem Ötesi” programı, Malazgirt Zaferi'nin 951. yıl dönümüne özel bu akşam canlı yayınla saat 23.45’te TRT 1’de izleyiciyle buluşacak. Her yaştan izleyicinin ilgiyle izlediği Tozkoparan İskender dizisi de, Malazgirt Zaferi’nin yıl dönümüne özel olarak çekilen “Tozkoparan İskender: 1071” filmiyle 27 Ağustos Cumartesi günü saat 16.35’te TRT 1 ekranlarında olacak.

TRT 2’den “Tarih Söyleşileri”

Malazgirt Zaferi’nin 951’nci yıl dönümü kapsamında gerçekleştirilen kutlamaların yapıldığı alandan canlı yayınla ekrana gelecek “Tarih Söyleşileri” programında, Prof. Dr. Mehmet İpşirli, Dr. Coşkun Yılmaz, Prof. Dr. Adnan Çevik ve Prof. Dr. Mustafa Alican ile Malazgirt Zaferi'nin arka planını, zaferin mimarlarını, bilinmeyenlerini ve ihya edilen tarihi konuşacaklar. “Tarih Söyleşileri” canlı yayınla 26 Ağustos Cuma günü 20.30’da TRT 2 ekranlarında olacak.

“Savaşın Efsaneleri” Malazgirt Zaferi özel bölümüyle TRT Belgesel’de

TRT Belgesel’in ilgiyle takip edilen yapımlarından “Savaşın Efsaneleri”, Malazgirt Zaferi’nin yıl dönümüne özel olarak hazırlanan bölümüyle 26 Ağustos Çarşamba günü saat 18.10’da TRT Belgesel’de ekrana gelecek.

TRT Çocuk’tan Malazgirt Zaferi’ne özel bölüm

TRT Çocuk’un sevilen çizgi filmi “Rafadan Tayfa”, Malazgirt Zaferi’nin 951. yılında da izleyicilerle bir araya gelecek. Türklere Anadolu’nun kapısını açan zaferin yıl dönümünde tarihi bir yolculuğa çıkan Akın, Mert, Hayri ve Kamil, izleyicileri keyifli bir maceraya davet ediyor. Bu özel bölüm 26 Ağustos Çarşamba günü saat 10.40, 15.30 ve 18.55’te TRT Çocuk’ta ekrana gelecek.

TRT Türk ve TRT Kurdî ekranlarında bayram özel yayınları

TRT Belgesel’in sevilen yapımı “Savaşın Efsaneleri” Malazgirt Zaferi özel bölümüyle 26 Ağustos Cuma günü saat 23.50’de TRT Türk ekranlarında olacak. 27 Ağustos Cumartesi günü saat 15.30’da ise Tozkoparan İskender'in Malazgirt Zaferi’ne özel filmi "Tozkoparan İskender: 1071" TRT Türk ekranlarında izleyiciyle buluşacak.

TRT Kürdi ekranlarında ise yarın saat 13.30’da “Malazgirt Özel” programı ekrana gelirken, 27 Ağustos Cumartesi günü saat 13.30’da ise “Memleket Gündemi” programı Malazgirt ilçesinden özel bir yayınla ekrana gelecek.

TRT Radyoları’ndan birbirinden özel programlar

TRT Radyoları, Malazgirt Zaferi’nin 951. yıl dönümüne özel hazırladığı içerik ve programlarla dinleyicisiyle olacak. TRT Diyarbakır Bölge Radyosu ekibi, etkinlikleri takip etmek ve alandan izlenimleri aktarmak için Bitlis Ahlat’ta, TRT Erzurum Bölge Radyosu ekibi ise Muş Malazgirt’te yer alacak. Ekipler "Gündem", "Haber Yorum" ve "Gün Ötesi" programlarına katılım ve bağlantı kurarak oradaki etkinliklerden bilgilendirmeler yapacak. TRT Bölge Radyoları da günün anlam ve önemine özel olarak hazırlanan içerikleri dinleyiciyle paylaşacak.

Yorumlar (0)