TRT’den Mehmet Âkif Ersoy’un vefatının 86. yılına özel içerikler

TV 27.12.2022, 11:51
TRT’den Mehmet Âkif Ersoy’un vefatının 86. yılına özel içerikler

Türk milletinin bağımsızlık mücadelesinin simgesi İstiklal Marşı'nın yazarı Mehmet Âkif Ersoy, vefatının 86. yılında özel içeriklerle TRT’de anılıyor.

Türk milletinin bağımsızlık mücadelesinin simgesi İstiklal Marşı'nın yazarı, şair ve mütefekkir Mehmet Âkif Ersoy'un vefatının üzerinden 86 yıl geçti. TRT, Milli Şair Mehmet Âkif Ersoy’u vefatının 86. yıl dönümüne özel olarak hazırladığı içeriklerle anacak.

TRT 2’den Mehmet Âkif Ersoy’un vefat yıl dönümüne özel programlar

Edebiyat Söyleşileri’nde bu hafta şair Ahmet Murat, konuğu Prof. Dr. İsmail Kara ile İstiklal Marşı ve Mehmet Âkif Ersoy hakkında konuşacak. Edebiyat Söyleşileri bugün saat 12.30’da TRT 2’de ekranlara gelecek.

Beşir Ayvazoğlu’nun edebiyat tarihimizin iki önemli ismi Yahya Kemal Beyatlı ve Mehmet Âkif Ersoy'u anlatacağı “Beşir Ayvazoğlu ile Zamanlar ve Mekanlar” programı, bu akşam saat 20.30’da TRT 2 ekranlarında olacak.

Tarihçi - sosyolog Dr. Coşkun Yılmaz, konuğu edebiyat tarihçisi Prof. Dr. Fatih Andı ile İstiklal Marşı’nın tarihi, edebi ve kültürel yönlerinin yanı sıra yazılma ve bestelenme sürecini ele alacak. “Tarih Söyleşileri” bu akşam saat 23.15’te TRT 2’de izleyicilerle buluşacak.

“Mehmet Âkif Ersoy’u Anma Konseri” TRT Müzik’te

Milli Şair Mehmet Âkif Ersoy'un bestelenmiş şiirleri TRT Radyo sanatçılarının icrasıyla ekrana taşınacak. Programda, Mehmet Âkif Ersoy’un “Çanakkale Şehitlerine” ve “Gece” isimli şiirleri ve Sadi Işılay'a atfettiği bir şiiri farklı makam ve icralarla dinleyicilerle buluşacak. Şef Gülten Yeğin yönetiminde gerçekleşecek olan “Mehmet Âkif Ersoy’u Anma Konseri” bu akşam saat 18.15’te TRT Müzik’te ekranlara gelecek.

TRT Radyolarında da günün anlam ve önemine özel içerikler, konukların katılımıyla dinleyicilerle buluşacak.

Mehmet Âkif Ersoy'un hayatı belgeselle ekrana gelecek

İstiklal Marşı'nın yazarı Mehmet Âkif Ersoy'un çocukluk yılları ile hayatından kesitlerin anlatıldığı “Âkif” isimli belgesel, bugün saat 15.30’da TRT Avaz’da, saat 23.15’te TRT Türk’te izleyicilerin beğenisine sunulacak. Aynı belgesel, saat 22.00’de ise TRT Belgesel ekranlarında izleyiciyle buluşacak.

“Rafadan Tayfa” İstiklal Marşı özel bölümüyle TRT Çocuk’ta

Kanalın sevilen çizgi filmlerinden “Rafadan Tayfa”, Mehmet Âkif Ersoy’un ölüm yıl dönümünde “İstiklâl Marşı Özel” bölümüyle saat 10.40, 15.30 ve 19.20’de TRT Çocuk ekranlarında olacak.

Kurtuluş Savaşı’nın ardından kahraman ordumuza ve Türk milletine hitaben yazılan İstiklâl Marşı’nın yazılma hikâyesinin anlatıldığı kısa video da gün boyu TRT Çocuk ekranında yayınlanacak.

Yorumlar (0)