TRT’den Mevlid Kandili özel içerikleri

TV 25.09.2023, 11:37
TRT’den Mevlid Kandili özel içerikleri

Hz. Muhammed'in (S.A.V.) yeryüzüne teşriflerinin yıl dönümünde TRT tarafından hazırlanan özel içerikler izleyici ve dinleyiciyle buluşacak. TRT 1 ve TRT Radyo 1 “Mevlid Gecesi Özel” programı ile saat 19.00’da canlı yayında olacak.

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in (S.A.V.) dünyaya geldiği Mevlid Kandili dolayısıyla TRT 1 ve TRT Radyo 1 özel bir yayın gerçekleştirecek. Ankara Kocatepe Camii’nden canlı yayınlanacak “Mevlid Gecesi Özel” programı 26 Eylül Salı günü saat 19.00’da başlayacak.

TRT 2’nin sevilen programı Tarih Söyleşileri’nde, tarihçi ve sosyolog Dr. Coşkun Yılmaz ve Prof. Dr. Mehmet İpşirli konukları akademisyen, şair ve yazar Bilal Kemikli ile “Mevlid ve Süleyman Çelebi” hakkında sohbetlere yer verecekler. Tarih Söyleşileri, 26 Eylül Salı günü saat 19.45’te TRT 2’de ekranlara gelecke.

TRT Müzik de Konya Tasavvuf Müziği Korosu ve Çukurova Senfoni Orkestrasının 26 Eylül Salı günü saat 19.00’da birlikte gerçekleştireceği özel bir programa yer verecek.

TRT Türk’ten TV’de ilk kez iki özel program ile Mevild Kandili yayını

TRT Türk 26 Eylül Salı günü saat 20.00’de televizyonda ilk kez yayınlanacak “Mevlid Kandili Avrupa” programına yer verecek. Programda Türklerin yoğun olarak yaşadığı Avrupa şehirlerindeki vatandaşlarımızdan kandilin anlamına dair röportajlar yapılacak. TRT Türk’te ayrıca yine televizyonda ilk kez “O Geldi” isimli yapım da yer alacak. Programda deprem bölgesindeki şehirlerimizden Naat, İlahi, Salavat-ı Şerif, Delailü'l Hayrat ve Kur'an-ı Kerim'den ayetler okunacak. “O Geldi” saat 22.00’de TRT Türk ekranlarında olacak.

Yorumlar (0)