Vahid Jalilvand imzalı "Tarihsiz, İmzasız" bu akşam TRT 2'de

TV 09.04.2021, 17:14
Vahid Jalilvand imzalı "Tarihsiz, İmzasız" bu akşam TRT 2'de

Ödüllü yönetmen Vahid Jalilvand'ın 2017'de beyazperdeye taşınan filmi "Tarihsiz, İmzasız (No Date No Signature)", bu akşam saat 21.30'da TRT 2 ekranlarında izleyiciyle buluşacak.

Tarihsiz, İmzasız, suçluluğun pençesinde kıvranan bir doktorun trajik günlerini mercek altına alıyor. Namuslu ve ilkeli bir adli tabip olan Doktor Kave bir trafik kazası yapar ve 8 yaşında bir oğlanın yaralanmasına sebep olur. Ertesi gün, çocuğun öldüğünü öğrenir.

Acaba bu ölüme kendi kazası mı yol açmıştır, yoksa konulan gıda zehirlenmesi teşhisi doğru mudur? Korkaklık, şüphe ve dürüstlük gibi kavramları ahlaki bir ikilem üzerinden sorgulayan Tarihsiz, İmzasız, özellikle oyuncularının çarpıcı performansları ve senaryosuyla dikkat çekerken İran sinemasının son yıllardaki yükselişinin nedensiz olmadığını vurguluyor.

Vahid Jalilvand'ın senaryosunu Ali Zarnegar ile birlikte kaleme aldığı filmin başrollerinde; Amir Agha’ee, Navid Mohammadzadeh, Hediyeh Tehrani, Sa’eed Dakh, Alireza Ostadi ve Zakiyeh Behbahani gibi isimler yer alıyor. İran yapımı olan Tarihsiz İmzasız, Venedik Film Festivali başta olmak üzere çok sayıda ödüle layık görüldü.

Yorumlar (0)