“Viyana Filarmoni Orkestrası Yaz Gecesi Konseri” TRT 2’de

TV 07.06.2023, 12:20
“Viyana Filarmoni Orkestrası Yaz Gecesi Konseri”  TRT 2’de

Viyana Filarmoni Orkestrası’nın her yıl gerçekleştirdiği ve sanatseverlerin büyük bir heyecanla beklediği geleneksel “Yaz Gecesi Konseri”, yarın akşam saat 22.20’de Schönbrunn Sarayı'nın bahçesinden canlı yayınla TRT 2’de ekranlara gelecek.

Sanatın birleştirici gücüyle milyonlarca müzikseverin takip edeceği geleneksel “Viyana Filarmoni Orkestrası Yaz Gecesi Konseri”, Türkiye’nin kültür-sanat kanalı TRT 2 ile sanatseverlerin evlerine konuk olacak. “Viyana Filarmoni Orkestrası Yaz Gecesi Konseri” yarın akşam saat 22.20’de canlı yayınla TRT 2’de müzikseverlerle buluşacak.

Yazın gelişi aryalarla birlikte kutlanacak

Bu yıl ilk defa Kanadalı şef Yannick Nézet-Séguin tarafından yönetilecek konser, yazın gelişini klasik müziğin zamanı aşan tutkusuyla karşılamak isteyenleri Schönbrunn Sarayı’nın bahçelerinde düşsel bir yolculuğa davet ediyor. Konserde bu yıl Lili Boulanger, Hector Berlioz, Charles Gounod, Maurice Ravel, Camille Saint-Saëns ve Georges Bizet’in eserleri icra edilecek. Letonyalı mezzosoprano Elīna Garanča, Bizet’in “Carmen”, Gounod’un “Sapho” ve Saint-Saëns’in “Samson et Dalila” aryalarını seslendirecek.

Tüm dünyada milyonlarca seyirciyi ekran başına toplayacak olan “Viyana Filarmoni Orkestrası Yaz Gecesi Konseri” yarın akşam saat 22.20’de canlı yayınla TRT 2’de.

Yorumlar (0)