"Aralık ayı tarihe damgasını basacak bir ay olabilir"

ASTROLOJİ 07.08.2020, 13:57 07.08.2020, 14:13
"Aralık ayı tarihe damgasını basacak bir ay olabilir"

İçinde bulunduğumuz koronavirüs pandemisini 2018 yılında kaleme aldığı “2020-2040: Aydınlanma Çağı” kitabına taşıyarak tüm dikkatleri üzerine çeken Dönüşüm Merkezi’nin kurucusu Astrolog Barış Özkırış ile astrolojinin bize ne anlattığı ve önümüzdeki yılların neler getirebileceği üzerine MAG'a özel açıklamalarda bulundu.

Yılın ilk yarısını, çok şükür, atlattık. Bizi ikinci yarıda neler bekliyor?

Keşke yılın ikinci yarısı için çok pozitif açıklamalar yapabilseydim. Maalesef astrolojik göstergeler hala oldukça zorlayıcı… 10 Eylül- 14 Kasım arası Mars Koç burcunda geri harekette olacak. Bu süreçte Satürn ve Plüton ile zorlayıcı açıları var. Tüm bunlar dünyada şiddet, savaş, isyan, protesto, deprem, yangın, patlama gibi ihtimalleri gündeme getiriyor. Zaten 28 Haziran günü Mars Koç burcuna geçti ve bu tarz olaylar gündemde yer almaya başladı. 7 Ocak 2021 gününe kadar Mars’ın Koç burcundaki yolculuğu devam edecek. 13 Kasım’daki Jüpiter-Plüton kavuşumuna yaklaşan haftalarda; dünyada ekonomi, hukuk ve inançlarla ilgili krizler yaşanabilir. Aralık ayı ise; 615 yıl sonra tekrar gerçekleşecek olan Jüpiter- Satürn Kova burcu kavuşumundan dolayı tarihe damgasını basacak bir ay olabilir. Adeta Kova çağının ayak seslerini duymaya başlayacağız. Dünyada siyasi, sosyolojik ve inançlarla ilgili konularda etkileri 2040 yılına kadar devam edecek olan tohumlar atılacak. Özellikle 2030 yılında bu tohumların sonuçlarını görebiliriz.

Gelecek yılı nasıl değerlendiriyorsunuz?

2021 yılı, 2020 yılında atılan tohumların devamlılığını sağlayan bir yıl olacak. Jüpiter ve Satürn yıl boyunca Kova burcunda olacaklar. Ve tutulmalar İkizler-Yay aksında gerçekleşmeye devam edecekler. Yıl boyunca dünyada inançlar, küreselleşme, uluslararası ilişkiler ve hukuk konuları ile ilgili krizler gündemde yer tutmaya devam edebilirler. Ülkelerin kendi içlerine kapandığı, ancak bireysel özgürlük konularının da ön plana çıktığını görebiliriz. Teknoloji ve bilim ile ilgili önemli gelişmeler yaşanabilir, yepyeni buluşlar yapılabilir. Daha fazla eşitlik ve insan hakları için protestolar gündeme gelebilirler. Uzay ve uzaylılar ile ilgili şaşırtıcı gelişmeler yaşanabilir.

Sizce pandemi ne zaman biter, aşı bulunur mu?

Salgını iki yıl önceden tahmin ettiğim için bu soruyu bana yüzlerce kişi sordu. Ancak 1347-1351 arasında son derece aktif olan kara veba salgını ile şu anı kıyaslamak bilimsel açıdan doğru değil. Yeni teknolojik imkanlar ile bir aşının bulunması an meselesi olabilir. Ancak 2020 sonbaharındaki astrolojik göstergelere baktığımda, salgının devam edeceğini düşünüyorum. Aralık ayı astrolojik açıdan bir aşının bulunmasına daha uygun görünüyor.

Türkiye’nin geleceğine dair neler söylemek istersiniz?

29 Ekim 1923 tarihinde 20:30’da Ankara’da doğmuş olan ülkemizin haritası da önümüzdeki yıllarda oldukça önemli astrolojik etkiler alıyor. Haritanın sekizinci hanesinde 2021 ve 2022 yıllarında Satürn etkisi olacak. Bu hane dünya astrolojisinde dış borçlar, ortak yatırımlar, bankalar, ulusal güvenliği tehdit eden durumlar, doğal afetler ve krizler yoluyla dönüşüm ile ilgili görülmüştür. Satürn buradan geçerken; dış borçlar ve bankalarla ilgili bir yeniden yapılanma süreci yaşanabilir. Ancak deprem gibi doğal afet risklerinin astrolojik açıdan maalesef arttığını söyleyebiliriz.

Ülkemizin haritasının sekizinci hanesinin girişinde Kova burcu var. Tutulmalarla ilgili araştırma yaptığımda; örneğin 1980, 1999, 2016 yıllarında tutulmaların Kova-Aslan aksında olduğuna ve ülkemizin sekizinci hanesine denk geldiklerine şahit oldum. Bu yıllar ulusal güvenliği tehdit eden durumların, ekonomik sorunların ve büyük depremin olduğu dönemler… Özellikle 2026 yılı hem tutulmalar hem de Plüton haritanın sekizinci hanesinde olacağı için doğal afetler açısından risk taşıyor.

Bunun yanı sıra 2023-2043 yılları arasında Kova burcunda olacak olan Plüton da ülkemizin önemli bir dönüşüm sürecinden geçeceğine işaret ediyor. Hem de tarihinde ilk defa bu denli büyük bir etki alacak, çünkü Plüton yaklaşık 250 yıl önce Kova burcundan geçmiş.

Dönüşüm rüzgarları eserken, ülkemizin kendi gölgesiyle yüzleşerek daha da güçlenmesini diliyorum…

Yorumlar (0)