151 yıl sonra yeniden Büyük Kanyon

BELGESEL 03.11.2020, 12:28 03.11.2020, 15:22
151 yıl sonra yeniden Büyük Kanyon

BBC Earth; doğa, hayvanlar alemi ve maceralarla dolu seyahat belgeselleri ile kasım ayında yine izleyicileri birbirinden sürükleyici yapımlarla buluşturuyor. “Dan Snow ile Büyük Kanyon Operasyonu”, izleyicileri 151 yıl sonra Büyük Kanyon’u 2. kez geçen 9 kişilik ekibin serüvenine ortak olmaya davet ediyor.

“Joanna Lumley’in Görülmemiş Maceraları” ise ünlü oyuncunun Japonya’dan Küba’ya gerçekleştirdiği olağanüstü yolculuğu aktarırken “Büyük Hayvan Operasyonları” belgeseli ise her bir hayvanın içinde saklı olan doğal mühendislik sırlarını gözler önüne seriyor. “Doğanın Yaşı” da doğa ve insan arasındaki ilişkinin gezegeni nasıl kurtarabileceğine odaklanıyor.

Büyük Kanyon'u geçmeyi 1869 yılında Vahşi Batılı öncü bir ekip dışında kimse göze alamamıştı. Tek kollu savaş gazisi olan John Wesley Powell liderliğindeki dokuz kişilik bir ekip, kendilerini nasıl bir zorluğa soktuklarının farkında olmaksızın dünyanın en derin vadilerinden birine girdiler.

Powell'ın bu keşfi ve 'Büyük Bilinmez' adındaki bilimsel incelemesi Amerika haritasının bir parçası oldu. İlk keşiften 151 yıl sonra tarihçi, yazar ve televizyon sunucusu Dan Snow’un da aralarında bulunduğu 9 kişilik macera sever ekip Büyük Kanyon boyunca Colorado Nehri’nden yeniden geçmek üzere bir araya geldi. Bu eşsiz macera 4 Kasım Çarşamba günü saat 23:00’te BBC Earth ekranlarında seyircisiyle buluşacak.

BBC Earth, Digiturk 183., Tivibu 110. ve Dsmart 56. kanallarından izlenebiliyor.

Yorumlar (0)