Canlıların mücadelesine ışık tutan yapımlar BBC Earth ekranlarında

BELGESEL 27.07.2022, 10:56
Canlıların mücadelesine ışık tutan yapımlar BBC Earth ekranlarında

BBC Earth, belgesel severleri yaz aylarında da dopdolu içeriklerle karşılıyor. İzleyiciler, “Earthshot Ödülü: Dünyamızı Onarmak” belgeselinde gezegenin sürdürülebilir geleceği için sunulan çözümleri keşfederken “Soylar” belgeselinin ikinci sezonunda ise nesli tükenen canlıların yaşam mücadelesine tanıklık edecek.

BBC Earth, izleyicilerine benzersiz doğa tarihi programları sunma taahhüdünü yeni yapımı “Earthshot Ödülü: Dünyamızı Onarmak” (Earthshot Prize: Repairing Our Planet) ile sürdürüyor. İlham verici 5 bölümden oluşan belgesel serisinin sunuculuğunu gezegenin sürdürülebilirliği için hayata geçirilen çalışmaları ödüllendiren Earthshot Ödülleri’nin kurucusu Prens William’ın yanı sıra ünlü belgeselci Sir David Attenborough üstlenecek. İkili, gezegenimizi onarmak için basit, iddialı fikirleri keşfederken doğa ve insanlık için umut veren çözümleri ortaya koyacak. “Earthshot Ödülü: Dünyamızı Onarmak” belgeseli ilk bölümüyle 27 Ağustos Cumartesi günü saat 19:30’da BBC Earth ekranlarında olacak.

Nesli tükenen canlıların yaşam mücadelesi devam ediyor

İlk sezonuyla beğeni toplayan BBC Earth belgeseli “Soylar” (Dynasties) da Ağustos ayında ikinci sezonuyla ekranlarda olacak. Yapım bu sezonunda da nesilleri tükenme tehlikesiyle karşı karşıya olan hayvan türlerinin hikayelerini izleyicilerle buluşturacak. Yavrularını tek başına hayatta kalmaya hazırlayan çitadan deneyimsiz bir fil sürüsünün mücadelesine, kuraklıktan sağ çıkan çöl faresi çetesinin hanedanını yeniden kurma çabasından rekabet içinde olan bir sırtlan klanına, birbirinden ilginç hikayeler Sir David Attenborough’un anlatımıyla ekranlara gelecek. Soylar’ın 6 bölümden oluşan yeni sezonu 7 Ağustos Pazar günü saat 19:00’da BBC Earth’te başlayacak.

Yorumlar (0)