"Çiftçi: Rekora Giden Yol" belgeseli BluTV'de

BELGESEL 16.03.2022, 10:59 16.03.2022, 16:11
"Çiftçi: Rekora Giden Yol" belgeseli BluTV'de

BluTV, profesyonel bir girişimci olarak ülke tarımının gelişmesinde yıllardır önemli çalışmalar gerçekleştiren Sencer Solakoğlu’nun hikayesini ‘Çiftçi: Rekora Giden Yol’ belgeseliyle ekrana getiriyor.

Mekanizasyon çalışmaları ve üretimde verimin artırılması üzerine uzun yıllardır kafa yoran ve hayatını bu ideale adamış bir çiftçi Sencer Solakoğlu, çalışmalarını ‘Çiftçi: Rekora Giden Yol’ belgeselinde bir araya getirdi. Mısır rekoltesinde dünya rekorunu kırmayı hedefleyen Solakoğlu’nun ilham verici hikayesi 17 Mart itibariyle BluTV’den izlenebilecek.

Belgeselde; Bursa-Karacabey’de kurduğu Feyz-Süt işletmesinde kullandığı Türkiye’de örnek teşkil edecek modelleri ve bilimsel yöntemleriyle maksimum seviyelerde üretime ulaşan, hayata geçirdiği Feyz-Tarım projesiyle tarımsal verimlilikte sınırları zorlayan Sencer Solakoğlu’nun çalışmaları izleyiciyle buluşacak.

Sencer Solakoğlu ve ekibinin yıl boyunca mısır rekoltesinde dünya rekorunu kırmak için gösterdikleri çabayı ve sürdürülebilir tarıma yön verecek yenilikçi buluşlarını gözler önüne seren belgesel, tarıma adanmış bir hayatı gözler önüne serecek.

Tarım Eski Bakanı Mehdi Eker, Prof. Ersin İstanbulluoğlu ve Feyz-Tarım ekibiyle yapılan röportajlar ve çiftlik hayatından kesitlerle zenginleşen belgesel 17 Mart itibariyle BluTV’de.

Yorumlar (0)