Derviş Zaim'in Tavuri belgeseli 15 Eylül’de sinemalarda

BELGESEL 01.09.2023, 09:18 01.09.2023, 15:13
Derviş Zaim'in Tavuri belgeseli 15 Eylül’de sinemalarda

Yönetmen Derviş Zaim’in merakla beklenen yeni projesi Tavuri belgeseli, vizyon öncesi sinema yazarlarına özel gösterim yapıldı. Türkiye'nin önde gelen yazarlarının katıldığı gösterime yoğun ilgi gösterildi. Tavuri, sinema yazarlarından tam not aldı.

Mustafa Serttaş (Şeytan) adlı dolandırıcının yıllara yayılan şaşırtıcı hikayesini anlatan Tavuri belgeseli, 8 senelik titiz bir çalışma sonrasında ortaya çıktı. Uzun metraj biyografi tarzında hazırlanan belgesel 15 Eylül’de sinemaseverlerle buluşacak.

Derviş Zaim'in daha önce gerçekleştirdiği filmlerinden konu, tür ve yaklaşım olarak farklılaşan belgesel, "Tavuri" lakabıyla bilinen Mustafa Serttaş'ın hayatını konu alıyor. Çalışma için Serttaş'ın hapishane ve dışarıdaki hayatı 5 sene takip edildi. Çekimler Tavuri’nin izinde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve İngiltere'de gerçekleştirildi.

Belgesel, bir taraftan toplum, kötülük, suç ve ceza süreçleri üzerine sorular sorarken, diğer yandan kurmaca dışı sinemanın sınırları üzerine düşünmeyi sağlıyor.

Yorumlar (0)