Exxen'den "Türkiye’deki Seri Katiller" belgeseli geliyor

BELGESEL 30.08.2021, 13:19
Exxen'den "Türkiye’deki Seri Katiller" belgeseli geliyor

Acun Ilıcalı'nın sahibi olduğu dijital platformu Exxen, bir iddialı yapımı daha izleyiciyle buluşturmaya hazırlanıyor. Projeyle ilgili detayları, Milliyet gazetesi yazarı Sina Koloğlu, bugünkü köşesinde kaleme aldı.

Koloğlu yazısında; “Türkiye’de seri katil yok” algısını kırmak; suç aklını, motivasyonunu, motiflerini anlayabilmek ve üzerinde tartışabilmek için seri katiller üzerine çalışmaya karar verdik.” Yapımcılar böyle yola çıkmış. Exxen’de yeni sezonun en ilginç yapımlarından biri ‘Türkiye’deki Seri katiller’ diyebilirim. Pek üzerinde durulmayan bir konu. Atalay Filiz ile yeniden gündeme gelmişti. Mördak Yapım ve Çınar Yapım ortak çalışması. Prodüksiyona başlamadan önce editör ve danışman ekibi sıkı bir çalışma yaparak, günümüze kadar Türkiye’de bulunan seri katilleri belirlemiş. Her birinin hikayesi çıkarılmış.

Türkiye’deki seri katillerin hikayelerinden, aralarında sekiz katil üzerinde çalışmaya başlamış ekip. Editör ve danışman ekibin yanı sıra, adliye muhabirleri ve araştırma görevlileriyle beş ayı aşkın bir süre araştırma ve arşiv taraması yapılmış. İlk sezon dört seri katili hikayeleri var; ‘Kolici’ Orhan Aksoy, ‘Çivici’ Süleyman Aktaş, ‘Avcı’ Hamdi Kayapınar ve ‘Çumra Canavar’ Abdullah Aksoy...

Uzman kadrosu yelpaze oldukça geniş. Adli tıp uzmanı Doç. Dr. Bülent Şam, Adli Tıp Uzmanı ve Psikanalist Prof. Dr. Gökhan Oral, Sinirbilim uzmanı Prof. Dr. Sinan Canan, Klinik Psikolog Gökhan Çınar ve ‘Türkiye’nin Seri Katilleri’ kitabının yazarı Sevinç Yavuz." ifadelerini kullandı. 

Yorumlar (0)