"Kadın Gözüyle Ağrı" belgeseli puhutv'de

BELGESEL 16.12.2022, 10:11
"Kadın Gözüyle Ağrı" belgeseli puhutv'de

puhutv, izleyicileri geçmişi çok eskiye dayanan, tarihin, kültürün ve hoşgörünün harmanlandığı Ağrı’ya davet ediyor. ‘Kadın Gözüyle Ağrı’ belgeseliyle, birçok medeniyete ev sahipliği yapmış Ağrı, tüm güzellikleriyle seyirciyle buluşuyor.

Anadolu’nun incisi İshak Paşa Sarayı, birçok kutsal metinde yer alan Nuh’un gemisine ait olduğu söylenen iz, başı dumanlı Ağrı Dağı, “Doğu’nun Ihlara Vadisi” olarak anılan Diyadin Kanyonu, Balık Gölü ve çok daha fazlası…

Ağrı’nın doğal güzelliklerinden Ağrı sofralarının vazgeçilmez tatlarına uzanan renkli bir yolculuk...

Yedi kadın fotoğraf sanatçısı, Serhat Kalkınma Ajansı'nın destekleri ve Ağrı Valiliği’nin organizasyonuyla Kadın Gözüyle Ağrı adlı özel bir proje için bir araya gelip, bir foto safariye çıkıyorlar.  Efsaneleriyle ünlü Ağrı Dağı’nın eteklerinde, dünyanın en büyük ikinci meteor çukurunun kıyısında, Nuh’un gemisinin izinde gerçekleştirilen çekimler, puhutv’de yerini alıyor. 

Bu büyülü yolculuğun yönetmen koltuğunda fotoğraf sanatçısı Bennu Gerede oturuyor. Gerede’ye ise fotoğraf tutkunu arkadaşları Lara Sayılgan Niron, Ayten Alpün, Nihal Gündüz, Emine Şengöz, Aynur Aytin ve Gülşen Günay belgesel boyunca eşlik ediyor.

Dolunay Soysert’in seslendirdiği belgesel Kadın Gözüyle Ağrı, şimdi puhutv üzerinden ücretsiz olarak izlenebiliyor.

Yorumlar (0)