Leonard Cohen ve David Bowie belgeselleri Gain'de

BELGESEL 15.04.2021, 11:03 15.04.2021, 17:05
Leonard Cohen ve David Bowie belgeselleri Gain'de

Müzik dünyasının iki efsane ismi Leonard Cohen ve David Bowie, heyecan uyandıran belgesellerle GAİN ekranına konuk oluyor. I'm Your Man’de unutulmaz ozan Cohen şarkılarını, içlerinde Nick Cave ve Rufus Wainwright gibi isimlerin de yer aldığı sanatçıların yorumlarıyla dinlemek mümkün. David Bowie: The Last Five Years ise, müziğin devir açıp kapatan adamının, The Next Day, Blackstar ve Lazarus’u hazırladığı, en üretken dönemi olarak görülen son 5 yılına odaklanıyor.

Türkiye’nin yeni nesil içerik platformu GAİN, Nisan ayı itibarıyla müziğin iki efsane ismini ağırlıyor. Leonard Cohen ve David Bowie, güncel iki belgesel ile müzikseverlerle GAİN ekranlarında buluşuyor.

Leonard Cohen I'm Your Man

Efsanevi müzisyen Leonard Cohen’in hayatını anlatan belgeselde, Cohen’in müziği ile kariyerlerini etkilediği Nick Cave’den Rufus Wainwright’a kadar pek çok sanatçı Cohen şarkılarını yorumluyor. Ayrıca Mayıs 2005'te New York'taki Slipper Room'da film için özel olarak çekilen ve sanatçının sahneyi U2 ile paylaştığı bir performans da bu belgeselin en can alıcı detaylarından.

David Bowie: The Last Five Years

HBO yapımı belgeselde, müziğin devir açıp kapatan adamı David Bowie’nin son 5 yılını izliyoruz. Üretkenliğinin zirve yaptığı bu yıllar, Bowie'nin son iki albümü The Next Day ve Blackstar’ın hazırlanış sürecinin yanında kendisinin en büyük hayallerinden Lazarus müzikaliyle ilgilendiği dönemi de kapsıyor. Yönetmenliğini Francis Whately‘in üstlendiği ve prömiyerini DOC NYC belgesel film festivalinde gerçekleştiren belgesel Nisan ayında GAİN’de.

Yorumlar (0)