"Muhteşem Yılanlar Ayı" National Geographic WILD ekranlarında

BELGESEL 05.03.2022, 10:16
"Muhteşem Yılanlar Ayı" National Geographic WILD ekranlarında

Yılanların en az bilinen özelliklerini ve gizemli yaşamlarını konu alan “Muhteşem Yılanlar Ayı” farklı konularla ve yeni bölümlerle Mart ayı boyunca her pazar akşamı saat 20.00’de National Geographic WILD ekranlarına geliyor.

Mottosu “Kedi ve köpek haricindeki her türlü hayvan kapıdan içeri girebildiği sürece onu tedavi edebilirim.” olan Dr. K ve ekibinin klinikte yılanlarla yaşadığı birbirinden ilginç deneyimler, dünyanın en ölümcül yılanlarından bazılarıyla yüzleşmek ve onları vahşi doğaya geri salmak için şehir şehir gezen yılan yakalayıcısı Simon ve Sioux’nun hikayeleri National Geographic WILD ekranlarında izleyicilerle buluşuyor.

Yılanlar, dramatik davranışları ve kurnazlık becerileri olan harika ve bir o kadar da karmaşık sürüngenler olmakla birlikte, insanlar için düşündüğünüzden çok daha faydalılardır. Gezegende 3.000'den fazla yılan türü vardır ve Antarktika, İzlanda, İrlanda, Grönland ve Yeni Zelanda dışında her yere yayılmışlardır. Yaklaşık 600 türü zehirlidir ve bu zehirli türlerin içinde %7’si bir insanı öldürebilecek kadar tehlikelidir.

Zararsız küçük yılanlardan, çok da zararsız olmayan pitona kadar uzanan zehirsiz yılanlar kurbanlarını canlı canlı yutarak veya sıkıştırarak ölüme götürürler. Neredeyse tüm yılanlar, yiyeceklerini bütün olarak ve şaşırtıcı derecede büyük porsiyonlarla yerler.

Yorumlar (0)