Ödüllü belgesel “Maddenin Halleri” çok yakında Mubi'de

BELGESEL 24.05.2021, 13:05 24.05.2021, 16:30
Ödüllü belgesel “Maddenin Halleri” çok yakında Mubi'de

Yönetmen ve sanatçı Deniz Tortum’un yenilikçi bakışı ve etkileyici görsel dünyasıyla 2020 festivallerinden ödüllerle dönmüş belgeseli “Maddenin Halleri”, 19 Haziran’da MUBI Türkiye’de çevrim içi gösterime giriyor.

Tortum’un babasının hekim olarak 30 yıl görev yaptığı ve kendisinin de dünyaya geldiği Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’ni adeta canlı bir organizmaya dönüştüren film; sağlık çalışanlarını, hastaları, kedileri, sokağı ve çok yakındaki Türkiye’yi izlerken, “ömürleri bittiği” gerekçesiyle yıkılan Cerrahpaşa binalarının son zamanlarını kaydederek de toplumsal bir hafızaya dönüşüyor.

Boston Globe’un “Frederick Wiseman’ın ‘Hospital’i ile Lars von Trier’in ‘The Kingdom’ serisini karıştırsanız bu hipnotik ve unutulması güç film ortaya çıkardı” sözleriyle övdüğü film, Antalya Altın Portakal ve İstanbul film festivallerinde En İyi Belgesel Film seçilmiş, Engelsiz Filmler Festivali’nde de En İyi Film ve En İyi Yönetmen ödüllerini almıştı.

Türkiye’de çevrimiçinde yalnızca MUBI Türkiye’de gösterilecek olan “Maddenin Halleri”, yazın gerçekleşecek özel gösterimlerle seyircisiyle sinemalarda da buluşacak.

Yorumlar (0)