SpaceX'in ilk sivil uzay görevi Netflix belgeseli oluyor

BELGESEL 06.08.2021, 17:29 07.08.2021, 10:37
SpaceX'in ilk sivil uzay görevi Netflix belgeseli oluyor

Netflix, Elon Musk’ın uzay şirketi SpaceX’in ilk sivil havacılık görevinin belgesel dizisini çekeceğini duyurdu. "Countdown: Inspiration4 Mission To Space" adlı yapım, SpaceX'in gelecek ay hayata geçirilmesi planlanan tarihi projesinin arka planına odaklanacak.

izleyiciler belgeselde mürettebatla birlikte olayların perde arkasına gidecek; kadronun seçim sürecini, aylarca süren astronot eğitimlerini ve kalkışa kadar yaşanacak sıra dışı anları görecek.

Netflix belgeseli duyurduğu tweet'te şu ifadeleri kullandı: "Bu eylülde 4 sivil, Dünya yörüngesinde üç günlük bir gezi için uzaya gidecek. Countdown: Inspiration4 Mission To Space, bir olayı neredeyse gerçek zamanlı olarak ele alan ilk Netflix belgesel dizisi. Yapım, göreve kadar ve görevden sonrayı kapsayan 5 bölümden oluşacak."

Yönetmen koltuğunda Michael Jordan'ı anlatan belgesel dizisi "The Last Dance"in yönetmeni olan Jason Hehir'in yer alacağı yapımın ilk iki bölümü 6 Eylül 2021'de izleyicilerle buluşacak. İlk iki bölümü 13 Eylül 2021'de yayınlanacak iki bölüm izleyecek. Final bölümü ise eylül ayının sonuna kadar yayınlanacak.

Yorumlar (0)