The Criterion Collection’ın ‘İrlandalı’ belgeseli Netflix’te yayında

BELGESEL 26.11.2020, 16:34
The Criterion Collection’ın ‘İrlandalı’ belgeseli Netflix’te yayında

Netflix, The Criterion Collection’ın 40 dakikalık “The Irishman” (İrlandalı) belgeselini yayımladı. Belgeselde filmin kamera arkası görüntüleri ve yapım ekibiyle yapılan röportajlar yer alıyor.

FilmLoverss’ın The Playlist’ten aktardığı habere göre, sinema tarihinde yer etmiş filmleri restore ederek ve birçok işlemden geçirerek DVD formatında izleyicilerle buluşturan The Criterion Collection‘ın kasım ayı seçkisinde Martin Scorsese imzalı “İrlandalı” filminin de yer alacağı açıklanmıştı.

İzleyicilerden ve eleştirmenlerden övgü dolu yorumlar alan ve geçtiğimiz yıla damgasını vuran, şimdiden sinema tarihinin unutulmazları arasına giren filmin The Criterion Collection’daki versiyonunda, Martin Scorsese, Robert De Niro, Al Pacino ve Joe Pesci’nin 2019’da kaydedilmiş konuşması ve filmin yapım aşamasıyla ilgili bir belgeselin yer alacağına dair önemli bir açıklama yapılmıştı.

Netflix ise neredeyse bir yıl önce yayınlanan film için sinemaseverlere bir sürpriz yaptı ve The Criterion Collection’ın 40 dakikalık “İrlandalı” belgeselini yayımlandı. The Criterion Collection’ın bu belgeselinde filmin kamera arkası görüntüleri ile prodüksiyon sürecini anlatan kareler yer alırken; aralarında Martin Scorsese, Robert De Niro, Al Pacino, Anna Paquin, uyarlandığı romanın yazarı Charles Brandt’in bulunduğu yapım ekibiyle yapılan röportajlara da yer veriliyor.

“İrlandalı”nın çekim aşamasına dair çok pek çok bilgi barındıran belgesel, Martin Scorsese’nin mükemmeliyetçi yapısını ve işini büyük bir titizlikle nasıl yaptığını gözler önüne seriyor. Filme dair ilginç detayların içeren kamera arkası videosu aşağıdaki bağlantıdan izlenebilir.

Yorumlar (0)