Türk kahvesi Hollywood’da

BELGESEL 16.05.2022, 12:15 16.05.2022, 12:54
Türk kahvesi Hollywood’da

Türk kahvesi, "Başlangıç: Anadolu'nun Türk Kahvesi Öyküleri" belgeseliyle Hollywood’a taşınıyor. Tarihin ilk kahve pişirme yöntemi olan Türk kahvesinin; Anadolu’da yüzyıllardır yaşayan farklı kahve kültürlerinin ilginç hikâyelerini yabancı toplumlara aktarabilmek için hazırlanan belgesel, dünya turnesi kapsamında ‘Türk Mutfağı Haftası’nda Los Angeles ve San Diego’da gerçekleşecek etkinliklerle tanıtılacak. 20 Mayıs’ta Los Angeles Başkonsolosluğu ev sahipliğinde yapılacak lansmanda, gastronomi sektörünün önde gelen isimleri, Türk Amerikan toplum liderleri ve sanat-kültür dünyasından seçkin konuklar ağırlanacak.

Belgesel, 22 Mayıs’ta Long Beach’teki Türk Festivali’nde, 24-25 Mayıs tarihlerinde ise House of Turkey işbirliğinde San Diego’da Amerikalı kahveseverler için gösterilecek. Tüm belgesel gösterimleri, Türk kahvesini sanatla bağdaştıran ünlü micro art ve minyatür sanatçısı Hasan Kale’nin kahve ile icra edeceği kültürel sunumlarla zenginleşecek. 

600 yıllık Türk kahvesi geleneğine kapsamlı bakış

‘Başlangıç: Anadolu'nun Türk Kahvesi Öyküleri’ belgeseli, UNESCO’nun ‘Dünyanın Somut Olmayan Kültürel Mirasları’ listesinde yer alan Türk kahvesi geleneğinin, İstanbul’dan 600 yıl önce yayılarak dünyayı nasıl değiştirdiğini ortaya koyuyor. Kültürel markalaşmada gastro diplomasisinin önemine dikkat çeken özel yapımın çekimleri, Mardin, Şanlıurfa, Gaziantep, Ege, Kapadokya, Safranbolu, İstanbul ve Ankara’da gerçekleştirildi. Cinec Film, Brokoli Yapım ve Karen Yapım iş birliğiyle hazırlanan belgeselin yapımcılığını Selen Almaç Deniz üstlendi, yönetmen koltuğunda Cihat Bilen ve Mehmet İsmail Çeçen yer aldı.

Yorumlar (0)