13.02.2024, 12:05

Dizi değil ALACAKARANLIK kuşağı!

Akşam saatlerinde ekrandan gelen kokuyu alabiliyor musunuz? Gündemde ne varsa dizilerimiz hemen senaryolarına serpiştiriveriyorlar ama bu artık izlemesi zor, yürek burkan bir hal aldı. Psikolojimiz Masumlar Apartmanı ve Kırmızı Oda ile bir tartıldı. Üzerine Doğduğun Ev Kaderindir ve Camdaki Kız aldık. “Bunlar bizi depresyona sokamaz” dedik ve hızla devam ettik. Toksik eriller, bas bas bağırmalar, dövünmeler adlı başını gitti. Tarikatları hangimiz daha göstereceğiz yarışı dönemin son modası! Yani bana göre hava hoş, bayılmıyorum tabii ama ipin ucu kaçıyor. Hangi diziden bahsettiğimi anlayamadınız çünkü bu minvalde çok fazla dizimiz var. Tamam, sakinim! İlk kancamı hafta başından başlayarak takıyorum.

ÖMER DEĞİL GERİLİM İZLİYORUZ

Ömer dizisi halim selim başlamıştı. Seküler-dindar aşkı vurgulu, malum psikiyatr soslu dizi klasik acılarıyla böğrümüze böğrümüze vuruyordu. Gözü yaşlı anneler, bağnaz babalar, her karakterinden ayrı canavar çıkan intikam hikayeleri... Sevilmekten korkan kadınlar ile sevmeyi bilemeyen erkekler savruluyordu. Yazarlıkta, edebi eserde çatışmanın önemini hepimiz biliyoruz ama biraz insaf! Bir ailenin başına DAHA ne gelebilir? Kadınlara daha ne kadar zulüm edilebilir? Maalesef Ömer izlerken, artık gerilim izliyoruz ve Kızıl Goncalar'ın yarışa katılmasıyla gazı epey kökledi.

KÖTÜ KONTENJANINDA YER KALMADI

Dolandırıcı eski koca, çapsız Hakan, aşık Zerrin, zayıf karakterli Tahir, mahalleye ateş olup düşen Vicdan, onun deli bir kadınla evli sevgilisi, onların sapık oğulları, içten pazarlıklı Çiçek, taş kalpli Fatma, hap güzelleyen liseli kız arkadaş, takıntılı Şule ve derin ilişkileri olup yurtdışına kaçan bölge müdürü abisi derken kötü kontenjanında az yer varmış gibi, iki büyük kara bulut dizinin üzerine yağdı. Biri adını bile yazmaktan imtina ettiğim sapkın örgüt, öbürü dergahımsı bir sözde dini oluşum! Üstelik bu sözde şeyh, motivasyonunun tam olarak ne olduğu anlaşılamayan, intikam yeminli aile büyüğü amca. Öyle ki dizinin her bireyinin peşinde bir adamı var. Kim kiminle nerede ne yapıyor haberi var. Bir bilen, tek gören de bu İzzet.

GASLIGHTING KUŞAĞI MI GELİYOR?

Bence biz artık başka bir tür için hazırız. Adı da hazır. Gaslighting Kuşağı… Diğerleri için beklemede kalın.

Yorumlar (0)