Abdülkadir Geylani’nin hikayesini anlatan Hay Sultan TRT 1'de!

DİZİ 21.08.2023, 11:53 21.08.2023, 16:55
Abdülkadir Geylani’nin hikayesini anlatan Hay Sultan TRT 1'de!

TRT uluslararası dijital platformu tabii’nin orijinal yapımları pazartesi akşamları TRT 1 ekranlarına gelmeye devam ediyor. Uzun süren inzivasından sonra Bağdat’a dönen ve şehri, içinde bulunduğu kargaşadan kurtarmak üzere bir hak mücadelesine giren Abdülkadir Geylani’nin hikayesini anlatan Hay Sultan saat 20.00’de TRT 1 ekranlarında olacak.

1135 yılının Bağdat’ında başlayan bu sürükleyici hikaye, Abdülkadir Geylani’nin uzun süren inzivasının ardından bu kadim şehre dönüşü sonrasına odaklanıyor. Şehre, çölde karşılaştığı Eşref ile dönen Hz. Geylani; Büyük Selçuklu coğrafyasına ait bu topraklarda adaletsizliğin ve karmaşanın hüküm sürdüğüne şahit olur. Eşref, Hz. Geylani tarafından yıllar önce Bâtinilikten uzaklaştırılıp dergâhına alınan bir kişidir. Öyle ki dergâha kabul edilmeden önce İsmaili Sabbahi'ler tarafından Hz. Geylani'yi öldürmek üzere görevlendirilmiştir. Eşref, Hz. Geylani ile Bağdat’ta yaşadığı olaylarla birlikte pişmiş, Geylani’nin müridi olmuş ve seyr-i sülukunu çıkarıp, Geylani halifesi olarak, uzak diyarlara irşad için gitmiştir… Peki, dönüşlerinde tanık oldukları manzara onları ne şekilde etkileyecektir?

Büyük İslam âlimi Abdülkadir Geylani’nin hayatının anlatıldığı dizide Mehmet Özgür, Kerem Arslanoğlu, Melisa Aslı Pamuk, Taner Turan ve Aytek Şayan gibi oyuncular yer alıyor.

Yorumlar (0)