"Adım Farah" karakterlerini yakından tanıyalım

DİZİ 27.09.2023, 19:01 30.09.2023, 12:14
"Adım Farah" karakterlerini yakından tanıyalım

Yapımını O3 Medya’nın, yapımcılığını Saner Ayar’ın üstlendiği, yönetmen koltuğunda Recai Karagöz’ün oturduğu; Deniz Dargı, M. Cem Görgeç ve S. Cenk Boğatur’un birlikte kaleme aldığı Adım Farah, ikinci sezonuyla  saat 20.00’de FOX ekranlarına geri dönüyor.

Dizinin başrollerinde; Demet Özdemir, Engin Akyürek, Fırat Tanış, Feyyaz Duman, Senan Kara, Lale Başar, Hatice Aslan, Sera Kutlubey, Burak Tamdoğan, Rastin Pakhanad, Mert Doğan, Derya Pınar Ak, Kemal Burak Alper, Burcu Türünz ve Mustafa Avkıran gibi birbirinden güçlü isimlerin yer alıyor.

Geçtiğimiz sezon çarşamba günlerinin vazgeçilmezlerinden olan dizinin ikinci sezonunun konusu ise şöyledir: Mehmet'in komaya girmesi sebebiyle hapise giren Tahir,  özgürlüğüne kavuştuğunda bambaşka bir Farah'la karşılaşır. Behnam tarafından kıskıvrak yakalanan Farah, Behnam'dan ve yapabileceklerinden ölümüne korkarak Tahir'i boşanmak istediğine ikna etmeye  çalışır. Çocukluğundan  beri kendisine acımasız davranan, onu bir canavara çeviren hayat; Tahir için Farah ve oğlu sayesinde bir süreliğine iyi gitmiş, sanki bahtı yüzüne gülmüştür. Huzurlu bir evin, mutlu bir ailenin, kendisini seven bir kadının düşüdür bu. Şimdi bu düşün paramparça olmasına izin mi verecektir?

Engin Akyürek ve Demet Özdemir’i başrollerinde buluşturan Adım Farah, her çarşamba saat 20.00’de FOX’ta.

Karakterleri bir de yakından tanıyalım…

Farah- DEMET ÖZDEMİR

Türkiye'de kaçak olarak yaşayan, oğlu Kerimşah'ın bağışıklık sistemi zayıflığı hastalığından muzdarip olan, İran asıllı bir temizlikçiyken; şahit olduğu bir mafya cinayetiyle hayatı değişen bir kadındır. Cinayet sonrasında o mafyanın iki numaralı adamı olan Tahir'e aşık olur ve onunla evlenir. Ülkeyi terk etmek üzerelerken, Kerimşah'ın babası Behnam'ın karşısına çıkmasıyla planları alt üst olur. Tahir'in üzerine kalan suçlar sonucunda hapse girmesiyle Farah, Behnam'ın elinde adeta esir hayatı yaşamaya başlar.

Tahir – ENGİN AKYÜREK

Bir suç örgütünün liderinin yanına aldığı yetim bir çocukken, o adamın sağ kolu olacak kadar yükselmiş bir adamdır. Geçirdiği korkunç çocukluk ve yaşadığı karanlık suç dünyasının etkisiyle, hayata dair bütün umutlarını kaybetmişken; Farah'ı ve Kerimşah'ı tanıyınca hayatı değişmiştir. Farah ve Kerimşah onun ailesi olmuştur ve tekrar mutlu olmayı başarmıştır. Behnam'ın ortaya çıkıp Farah'ı kaçırması ve aynı anda üzerine kalan suçla cezaevine düşmesiyle Tahir en başa döner. Artık tek amacı, rüyasını başına yıkanların kabusu olmaktır.

Mehmet – FIRAT TANIŞ

Organize şubenin inatçılığıyla bilinen baş komiseridir. Bir polisin evlatlığı olarak büyüyüp onun gibi polis olduktan sonra, kariyerinin en olgun döneminde Tahir'in de dahil olduğu suç örgütünün peşinde yıllarını harcamıştır. Sonunda örgütü Tahir'in de ortaklığıyla çökertmeyi başarmış ama babası Orhan'ın da bu örgütün gizli ortağı olduğunu anlamış, ihanete uğramış dahası babası tarafından alnının çatından vurulmuştur.   Bir senenin ardından uyanır uyanmasına ama eski Mehmet değildir.

Behnam- FEYYAZ DUMAN

Farah'ın, İran'dayken birlikte olduğu, Kerimşah'ın da babası olan Behnam Azadi; Tebrizli, güçlü bir ailenin tek oğludur. Annesi Rahşan tarafından büyütülmüştür. Tutkulu, öfkeli, karanlığı aydınlığına ağır basan bir adamdır. İran'da halen evli olmasına rağmen Farah'ın yeri onda apayrıdır. Bu genç kadını âdeta saplantı derecesinde sevmektedir. Farah için tüm dünyayı karşısına alabilir. Sadece Farah'ın değil, her tür gücün, iktidarın sahibi olmak istemekte, kendisine rakip ya da engel olarak gördüklerini teker teker saf dışı etmektedir.  Ali Galip'in ölümünden sonra onun şirketinin büyük kısmını ele geçirmiş ve karanlık işlerini de devralmıştır.

Vera- SENAN KARA

Ünlü suç örgütü lideri Ali Galip Akıncı'nın Ukrayna asıllı eşidir. Kocası Ali Galip, Mehmet'in ve Tahir'in ortak operasyonundan paçayı kurtarsa da kısa bir süre sonra ortadan kaybolmasıyla Vera'nın dünyası başına yıkılır.  Onu asıl kahreden, geriye kalan legal işlerini de Behnam'a kaptırmış olmasıdır. Eski ihtişamlı hayatına geri döneceği bir hayatı hayal eder ve bunun için ne gerekirse yapmayı göze alacaktır.

Perihan- Lale Başar

Kocası Orhan'ın, onu terk edip gitmesinden bu yana mesleğinden ve kendi evinden uzak, kızının yaşadığı evde ona yoldaşlık etmektedir. Perihan'ın kızıyla beraber o evde yaşamasının sebebi, kızı Gönül'ün çıkarlarını herkese karşı korumaktır ama bu konuda en çok kızıyla çatışır. Zira Gönül kendisini, hayatını neredeyse hiç dönmeyen kocasına ve kayınvalidesine hizmet etmeye adamıştır.

Rahşan- HATİCE ASLAN

Acımasız, kötü ruhlu bir kadın. Hayatta tek değer verdiği insan oğlu Behnam. Kocasını bile sevmemiş; ancak töreye, dini hükümlere bağlı büyütülmüş bir genç kadın olarak bu sevgisiz, tatminsiz evliliği yürütmüş yıllar yılı. Sonra günün birinde birine tutulmuş yüreği. Hiç tatmadığı bu duygu Rahşan'ı deliye çevirmiş. Çünkü sevdiği adam, kocasının öz be öz kardeşi Akbar'dan başkası değilmiş. Aşkını kimseye söyleyememiş. Akbar kızını alıp İran'ı terk ettiğinde ise iyiden iyice acılaşmış, katılaşmış yüreği. Kendisini dine vermiş, tutuculaşmış.

Merjan- SERA KUTLUBEY

Behnam'ın kuzeni, Akbar'ın biricik kızı. Fazla şımartılmış ve Azadi ailesinin geleneksel yapısına pek uyum sağlayamamıştır. Modern, molla rejimine muhalif bir genç kadın olmuş, Rahşan'ı ve tutuculuğunu eleştiriyor, onu çağa ayak uyduramamakla suçluyor. Merjan, sevdiği adamın Behnam tarafından öldürülüp yok edildiğini düşünüyor. Bu yüzden Rahşan ve özellikle de Behnam'a öfkelidir.

Akbar- BURAK TANDOĞAN

Behnam'ın amcası. Tam bir diplomat. İyi bir arabulucu ve iyi bir iletişim insanı. Dışarıdan oldukça bilge görünür. Karısı Nahide öldükten sonra uzunca bir süredir hayatında hiç kimse olmamıştır. Kızı Merjan'ın üzerine titrer ve her zaman kızı Merjan'ın yanında yer alır. Onu Behnam'a, Rahşan'a ve herkese karşı korumak ister.

Bekir- MERT DOĞAN

Akıncı ailesinin haylaz ama gizli romantiği Bekir, Ali Galip için her zaman yeterince değerli olmadığını bilerek büyümüştür. Aile içindeki yerini yadırgamış, hakkı olanı alamadığını düşünmüştür. Kuzeni Kaan'ın veliaht olması ve Tahir'in dağ gibi önünde engel olması Bekir'i hırçın, bencil ve ailenin yaramaz çocuğu görüntüsüne bürümüştür. Hayatta tek değer verdiği kişiler ablası Bade ve kuzeni Kaan'ın evlilik yaptığı ve içten içe kendini geri çekmekten alı koyamadığı sevimli ve iyi niyetli bir kız olan Gönül'dür.

Gönül- DERYA PINAR AK

Farah'ın eskiden dert ortağı ve yoldaşıyken, yaşadığı olaylar onu, abisi Mehmet'in peşinde olduğu suç örgütünün lideri Ali Galip'in oğlu Kaan'la evliliğe kadar götürmüştür. Kocası Kaan'ın ne zaman döneceği meçhul olan bir yolculuğa çıkmasının ardından, kayınvalidesi Vera ve Akıncı ailesinin diğer fertleriyle beraber yaşamaya başlamıştır. Kalabalık olan bu evde kendini çok yalnız hissederken  kocası Kaan'ın kuzeni Bekir'in kendisine olan aşkından habersizdir.

Bade- BURCU TÜRÜNZ

Kardeşi Bekir'le beraber, amcası Ali Galip Akıncı'nın yetiştirdiği Bade, baş komiser Mehmet'le tanışıp aşık olana kadar ailesine çok bağlı bir avukat olarak yaşamış, sonradan amcasının kötü biri olabileceğini anlayınca tarafını adalet ve aşktan yana kullanmayı seçmiş; Mehmet, Tahir ve Farah'la beraber bu suç imparatorluğunun yıkılmasında rol oynamıştır. Akıllı, dirayetli ve inatçı bir kadındır. Olaylar karşısında hep bir yol bulacağını düşünür ve o bulduğu yoldan kolay vazgeçmez.

Yorumlar (0)