Aziz'in sezon finali nefes kesti

DİZİ 04.06.2022, 13:17 06.06.2022, 10:16
Aziz'in sezon finali nefes kesti

Show TV’nin O3 Medya imzalı sezon boyunca Cuma akşamlarına damga vuran dizisi ‘Aziz’ dün ekrana gelen heyecanı yüksek bölümüyle sezon finali yaptı. Hatay’ın bağımsızlığının ilan edildiği final sahnesiyle çok konuşulan dizi izleyicilere duygu dolu anlar yaşattı.

Pierre, Milan cinayetinin ortaya çıkmasıyla görevden alındı ve Aziz’i idam edemedi. Son anda Galip Payidar’ın gelip Hatay’ın bağımsızlığını açıklamasıyla Aziz kurtuldu. Halk coşkuyla bağımsızlık müjdesini kutlarken Türk Bayrağı’nın dalgalandığı ve herkesin birlikte İstiklal Marşı okuduğu anlar beğeni kazandı. İzleyici ekran başına kilitleyen Aziz’in ikinci sezonunda yaşanacak sürprizler şimdiden merak konusu oldu.

Show TV’nin sevilen dizisi Aziz’in dün akşam yayınlanan sezon finali izleyicileri ekran başına topladı. Seçilen milletvekilleriyle gizlice bir araya gelen Aziz, Mustafa Kemal Paşa’dan getirdiği haberleri paylaştı. Bu sırada Eleni’nin ihbarıyla Aziz ve vekillerin toplantısını basan Pierre, Aziz’i tutukladı ve idam cezası verdi. Ancak mutluluğu uzun sürmedi; gazetelerde Pierre’in Milan’ı öldürdüğü haberi cinayet yerinin fotoğraflarıyla birlikte yer aldı. Kenan’ın gazeteci Zehra’dan aldığı fotoğrafları ve belgeleri Dayı’ya ulaştırdığı ortaya çıktı. Korktuğu başına gelen Pierre’in görev ve yetkileri durduruldu. Buna rağmen yetkililer gelene kadar Aziz’i asmak istedi.

Darağacına çıkan Aziz’in, “Bir Aziz ölür bin Aziz doğar” sözleri duygu yüklü anlara sahne olurken, Efnan çaresizce sevdiği adama bakıyordu. Aziz tam asılacakken Anadolu’dan gelen destek birlikleriyle birlikte Galip Payidar’ın sesi duyuldu. Hatay artık bağımsızlığını kazanmış, resmi bir şekilde Hatay Cumhuriyeti ilan edilmişti. Büyük bir gol yiyen Pierre deliye dönerken, atanacak yeni delege gelene kadar yetkinin geçtiği Fransua da suça ortak olmadı ve Pierre’e silah doğrulttu.

Pierre askerler tarafından götürülürken Hatay’da yeni bir sayfa açıldı. Efnan ve Aziz büyük bir mutlulukla Fransız bayrağını indirip, Türk bayrağını göğe çekerken halk büyük bir coşkuyla İstiklal Marşı’nı okumaya başladı. Yeni bir dönemin başlayacağı Hatay’da neler yaşanacağı şimdiden merak konusu oldu.

‘Aziz’in sezon finali ABC1 20+'da 2.81 izlenme oranı (rating) 8.63 izlenme payı (share), TOTAL’de 2.72 izlenme oranı (rating) 8.33 izlenme payı (share), AB'de 2.16 izlenme oranı (rating) 7.74 izlenme payı (share) elde etti. Dizi dün akşam sosyal medyanın da gündemine oturdu.

Yorumlar (0)